Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed

Woensdagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Middelkerke de aanvraag goedgekeurd om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. Het is nu aan het Agentschap Binnenlands Bestuur en minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) om de aanvraag goed te keuren. “In tegenstelling tot hoe de gemeenteraad hier meestal verloopt, is dit punt wel respectvol behandeld”, zegt raadslid Franky Annys (Open Vld) die de aanvraag op de agenda plaatste.

Lokale mandatarissen en raadsleden kunnen een eretitel toegekend krijgen als beloning voor de loopbaan. De toekenning van een eretitel aan burgemeesters is een bevoegdheid van de Vlaamse Regering. De toekenning van een eretitel aan raadsleden (gemeente, OCMW of provincie), schepenen en OCMW-voorzitters is een bevoegdheid van het betrokken bestuur.

Op vraag van echtgenoot Willy Rommel en de familie van Janna Opstaele zorgde haar partijgenoot Annys ervoor dat de aanvraag aan bod kwam tijdens de gemeenteraadszitting. “Ik wil alle collega’s uit de gemeenteraad bedanken voor de correcte aanpak van dit agendapunt. Ik heb ondertussen ook al eens gebeld met Willy en hij is natuurlijk opgelucht dat dit eerherstel er komt voor zijn vrouw. In navolging hiervan is het ook de bedoeling om deze titel aan te vragen voor ex-burgemeesters Frank Verlinde en Julien Desseyn. Michel Landuyt heeft dat ondertussen al zelf aangevraagd.” (FVDB)

The post Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Banken investeren nog altijd in steenkool, olie of aardgas (ondanks beloftes om voetafdruk te verkleinen)

Grote banken investeren nog steeds veel geld in steenkool en activiteiten die veel broeikasgassen uitstoten, ondanks beloften om hun impact op het klimaat te verkleinen. Dat schrijft een internationaal onderzoekscentrum aan de London School of Economics. "Op dit moment is het nog wat ondermaats en er zeker ruimte voor verbetering", reageert econoom Hans Degryse (KU Leuven).

Lees meer »

Zes verdachten opgepakt na moord op Khaled (31) in Anderlecht: “Vermoedelijk verkeerde slachtoffer getroffen”

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dit heeft het parket bevestigd, die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten.

Lees meer »

Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare

Voor een keer staat onze huisfotograaf Stefaan Beel zelf in the picture. Tot begin volgend jaar zijn er grote canvasfoto’s van hem te zien op diverse plaatsen in de stad. “Ik selecteerde zeven spraakmakende beelden over Roeselare uit mijn 42 jaar oude archief.”
The post Expo Stefaan (in) Beel(d) toont beste foto’s van 42 jaar Roeselare appeared first on

Lees meer »

Minder verkeersdoden op de snelwegen, en daar zitten elektrische auto’s voor iets tussen: “Ik rijd maar 100 km per uur, anders daalt mijn rijbereik”

Elektrische rijders die trager rijden dan toegestaan om hun batterij te sparen vormen volgens verkeersinstituut Vias één van de redenen waardoor er tegenwoordig minder doden vallen op onze snelwegen. Hans D’Hondt (53) uit Mortsel is één van hen. “Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur, maar nu bol ik op het eerste rijvak tussen de vrachtwagens met

Lees meer »

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »