LIVE OEKRAÏNE. “Russisch moordcomplot tegen Duitse wapenfabrikant verijdeld” – Kremlin zint op “maatregelen” tegen NAVO nadat alliantie steun aan Kiev versterkt

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter maakt

Een 47-jarige man uit Leuze-en-Hainaut heeft zich voor de correctionele rechtbank van Veurne moeten verantwoorden voor misbruik van vertrouwen, informaticabedrog en hacking. Een 71-jarige kwetsbare vrouw uit Kortrijk werd ruim 10.000 euro lichter gemaakt. Het openbaar ministerie eiste twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post Vrouw (71) uit Kortrijk geeft onderdak aan vakantieliefde uit Thailand… die haar 10.000 euro lichter

Lees meer »

“Hopelijk een plaatsje in veel boekenkasten”: Spar Ieper lanceert uniek verzamelalbum met foto’s over de Kattenstad

Sinds kort kan je bij de Spar in Ieper sparen voor het unieke verzamelalbum ‘Her-Ontdek Ieper, het verhaal van Ieper in 175 illustraties’. De 175 fotostickers bieden een overzicht van de Ieperse geschiedenis. De eerste 100 klanten met een vol album, krijgen vier gratis gidsbeurten door het historische stadscentrum van de Kattenstad.
The post “Hopelijk een plaatsje in veel

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 2 september werd tijdens de variaronde een tipje van de sluier rond een toekomstig lokaal dienstencentrum opgelicht. De oppositie bracht ook de proefopstelling met verkeersremmers in de Kasteeldreef en Kolonel Naessensstraat ten berde.
The post Eerste plannen voor Pittems lokaal dienstencentrum bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »