‘The Shining’-actrice Shelley Duvall overleden

De Amerikaanse actrice Shelley Duvall is overleden. Dat schrijft The Hollywood Reporter donderdag. Duvall, die vooral bekend is van haar rol in de film ‘The Shining’, werd 75 jaar oud.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

Dealergroep Traxxion en multimerkengroep Decaigny herschikken hun garageactiviteiten: “Win-win voor onze teams en klanten”

Garage Decaigny Tielt heroriënteert zich en vertrekt eind september uit de huidige locatie in de Lammersakker in Tielt. Peter Verhelst en Stéphanie Van Ryckeghem van TRAXXION Tielt nemen zowel het gebouw als de medewerkers over en verhuizen uit de Szamotulystraat. De huidige activiteiten van Garage Decaigny en hun leasebedrijf Flexlease worden verdergezet in Izegem en Ardooie. “Dit is een win-win

Lees meer »

DE INSIDER. Ons hoofd ontploft nu al, maar je kan er iets aan doen: “Zie je brein als een spier. Je kan het trainen om rust te vinden”

Na de eerste week van september staat ons hoofd alweer op ontploffen. Het werk, het huishouden, de school van de kinderen, propvolle weekends,… Hoe kan dat toch, dat we na één week terug in de ratrace weer verdrinken in de chaos? Psychologe Elke Geraerts, auteur van “Focus is het nieuwe goud”, geeft tips om ons brein te soigneren in deze

Lees meer »

Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen in

Elisabeth Vandenbulcke (40) moet noodgedwongen om financiële redenen na een anderhalf jaar haar geliefde Polly’s Playground met kindermode in de Onze-Lieve-Vrouwestraat sluiten. “We ronden af met een superbraderie met heel wat moois aan miniprijzen en afscheidscadeautjes. Na de braderie zal enkel de webshop nog open zijn tot eind september.”
The post Family concept store Polly’s Playground gaat laatste dagen

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »