Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse”

Jonathan Naessens (34) – gekend van cocktailbar La Corba – blaast nieuw leven in het iconische Bananas-café. “Ik droom al jaren van een eigen zaak”, vertelt hij. Het gaat snel, want slechts enkele weken na het eerste contact met de brouwer opent Jonathan vrijdag al de deuren van de populaire danstent.

‘Bananas’, spreek dat woord uit in eender welke stad en men zal even vreemd opkijken. In Waregem wijst iedereen naar het populaire danscafé in het begin van de Olmstraat. Na jaren als vaste waarde in het nachtleven ging de zaak door corona lange tijd dicht. Vorige zomer heropende het café met een zwarte gevel. Maar vier maanden later kleurde het interieur alweer even zwart. Bananas bleef gesloten, tot nu.

Waregemnaar en horecadier in hart en nieren Jonathan Naessens (34) besloot begin juni om de zaak over te nemen. Op vrijdag 12 juli opent Bananas opnieuw de deuren. “Het ging inderdaad enorm snel. Na het eerste contact met de brouwer kwamen we snel tot een overeenkomst voor een proefperiode van drie maanden, tot eind september. Daarna zitten we opnieuw rond de tafel, maar ik heb alvast veel zin om verder te doen”, vertelt hij.

La Corba

“Ik werk sinds mijn vijftiende in de horeca en droom al jaren van een eigen café. Na jobs in restaurants en verschillende bars is dit een volgende stap.” Veel streekgenoten herkennen Jonathan van de mobiele cocktailbar La Corba, die tijdens de Waregem Koerse Feesten steeds werd opgesteld voor het voormalige café De Gilde. “Ik hielp jaren als rechterhand van eigenaar Arne Naessens en nam La Corba in augustus vorig jaar volledig over. Sindsdien combineer ik het met mijn werk als zelfstandig elektricien en klusjesman.”

Jonathan verzorgt feestjes, openingen en workshops op locatie. “Het La Corba-gegeven wordt zeker geïntegreerd in Bananas. Samen met Jonas Declercq en andere gekende gezichten zullen we een cocktail van de week promoten. En tijdens Waregem Koerse komt de mobiele cocktailbar naast Bananas terecht. Ik kijk hard uit naar de aankomende feesten. Er zullen verschillende dj’s passeren en op zondag 25 augustus staat er alvast een technofeestje gepland.”

21+

Het doelpubliek blijft hetzelde. “Het blijft een danscafé en ik mik op een ruim publiek boven de 21 jaar. De jonge gasten hebben andere plaatsen genoeg in het centrum. Het wordt dus absoluut geen jeugdcafé.” Jonathan kocht opnieuw licht en geluid en Brouwerij Haacht renoveerde de toiletten. Voor de rest bleef het interieur zoals het was.

Café Bananas behoudt voorlopig zijn naam. “Het is te kort dag om dat te veranderen. Ik speel wel met het idee om de zaak na september iets persoonlijker te maken, met een nieuwe naam. Tegen dan wil ik ook een oplossing bieden voor de rokers. Nu staat er soms veel volk buiten op straat, wat voor overlast kan zorgen. Het zou ideaal zijn om een extra rookruimte in te richten zodat er niemand naar buiten hoeft.”

Opening

Vanaf september wordt Bananas een weekendcafé. “Dan denk ik aan vrijdag tot en met zondag. Maar deze vakantie is Bananas telkens geopend van donderdag tot en met maandag, telkens vanaf 16 uur. Zo pikken we de Parkies mee. Tijdens de Waregem Koerse Feesten zijn we uiteraard dagelijks geopend.”

Donderdagavond testen Jonathan en zijn team het café eens uit. Morgen, op vrijdag 12 juli, is iedereen vanaf 16 uur welkom op de officiële opening van Bananas. “Wie na Hype’O Dream een afterparty zoekt, kan die hier vinden. Hetzelfde verhaal op zaterdag, al openen we dan pas vanaf 20 uur.”

The post Jonathan (34) heropent danscafé Bananas: “Kijk hard uit naar Waregem Koerse” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben (64) trekt de lijst Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge. De lijst wordt geduwd door voormalig gemeenteraadslid Alex Colpaert (74). De lijst telt 23 namen, en is dus onvolledig, er zijn 25 zitjes te begeven. Momenteel heeft Groen één zetel in de gemeenteraad.
The post Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge appeared

Lees meer »

VS klagen verantwoordelijken van Russische televisiezender aan voor verkiezingsinmenging

De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd dat ze twee verantwoordelijken van de Russische televisiezender RT zullen vervolgen voor verkiezingsinmenging. Het gaat onder meer om hoofdredactrice Margarita Simonian. Daarnaast worden sancties ingevoerd tegen enkele hackers en een ngo die gelinkt kan worden aan het Kremlin. De sancties zijn een reactie op pogingen tot inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van later dit

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »

Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd

Twee oude knuppelpaden in het Hoornwerkpark in Ieper kregen een make-over. De paden vormen een zachte verbinding tussen het centrum van Ieper en de omgeving van Camping Jeugdstadion en waren in slechte staat.
The post Nieuwe knuppelpaden in Iepers Hoornwerkpark aangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik lig niet wakker van twee kilo meer of minder”: winnares van ‘Belgium’s Next Top Model’ laat zich niet onder druk zetten

“Ik wilde al op mijn twaalfde model worden, maar mijn ouders vonden me te jong.” De negentienjarige Bréseïs Simons werd door de vakjury en de kijker uitgeroepen tot ‘Belgium’s Next Top Model 2024’. De Gentse gaat naar huis met een modellencontract en staat op de cover van ‘L’Officiel Belgium’. Hoe beleefde ze de wedstrijd? En wat brengt de toekomst? “Ik

Lees meer »

Audi houdt fabriek in Vorst gesloten: “Tot het personeel bereid is om normaal aan de slag te gaan”

De vakbonden bij Audi Brussels in Vorst gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen evenwel voor een gesloten

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Koor Gaudia Canticorum steunt Zorghuis Oostende

Met het geslaagde dubbelconcert ‘Lie! Lie! Lie! Lie! Liefde voor Muziek!’, dat plaatsvond in De Grote Post op 15 en 16 juni, kon het Oostends gemengd koor Gaudia Canticorum het bedrag van 2.000 euro verzamelen. De bijhorende cheque werd overhandigd aan de vertegenwoordigers van Zorghuis Oostende, ‘een bijna-thuis voor mensen met kanker’. Meer info over
The post Koor Gaudia

Lees meer »

IN KAART West-Vlaanderen waardeert open ruimte het meest: aandeel lintbebouwing ligt hier het laagst

Zo’n 22 procent van alle gebouwen in West-Vlaanderen maken deel uit van lintbebouwing of verspreide bebouwing buiten de stadskern, dat blijkt uit een analyse van buurtontwikkelaar Matexi. Dat is niet weinig, maar wel een pak minder dan alle andere Vlaamse provincies. Positief nieuws, want zowel op economisch als ecologisch vlak is het voordeliger om nieuwbouw zoveel mogelijk in de stads-

Lees meer »