Gedenkplaatje van Natacha de Crombrugghe in Linkebeek gestolen: “Wie doet nu zoiets?!”

In Linkebeek is het gedenkplaatje van Natacha de Crombrugghe gestolen. De vrouw verdween in januari 2022 in Peru, haar lichaam werd later teruggevonden. De ouders van Natacha gaan een klacht indienen. 

Meer krantenkoppen in België

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Vlamingen over leven op een palmboom in Dubai: “Ik betaal hier evenveel huur als voor mijn vorig appartement in een minder chique buurt”

De villa’s staan er kort tegen elkaar, het verkeer loopt strop, maar wie er woont, straalt een flinke vleug luxe en prestige uit. Het leven op Palm Jumeirah in Dubai heeft voor- en nadelen, zo getuigen twee Vlamingen. Binnenkort komt er nog een tweede ‘palmeiland’ bij, nu de Belgische baggeraar Jan De Nul Palm Jebel Ali mag voltooien.

Lees meer »

90 seconden na noodoproep is drone al onderweg: “Kostbare tijd winnen bij brand en ongevallen”

Politie- en brandweerdiensten krijgen ogen in de lucht. Daar zorgen binnenkort de 70 droneplatformen van telecombedrijf Citymesh voor. Het plan: binnen de 90 seconden na een noodoproep de drone laten vertrekken en amper een paar minuten later al een gedetailleerd beeld krijgen van de toestand waarvoor ze uitrukken. Dit is hoe het ‘safety drone shield’ zal werken.

Lees meer »