Wall Street: winstnemingen op big tech, Delta in duikvlucht

17:23 De Amerikaanse beurzen zijn het noorden wat kwijt na het meevallend inflatiecijfer. De interesse in rentegevoelige kleinere bedrijven neemt toe, terwijl op de grote techspelers winst wordt genomen. 

Meer krantenkoppen in België

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Michael verwierp de erfenis van zijn moeder op aanraden van zijn notaris: wat kun je doen als je een verkeerd advies krijgt?

Een foute inschatting waardoor een zoon de erfenis van zijn moeder van meer dan 180.000 euro verwerpt, een huis dat voor een wel heel lage prijs uit de hand verkocht werd… Wat kan je ondernemen als je van oordeel bent dat een notaris fouten heeft gemaakt of nalatig is geweest? En heb je dan recht op schadevergoeding? Ombudsnotaris Eric Michoel

Lees meer »

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

“Ze had nog een heel leven voor zich”: gruwelijke beelden tonen Russische raketaanval op Oekraïense speeltuin waarbij 14-jarig meisje omkomt

Gruwelijke beelden uit Oekraïne: het onthoofde lichaam van een 14-jarig meisje zit levenloos op een bankje naast een speeltuin in Charkiv. Een Russische raket is er seconden eerder ingeslagen. Haar moeder schreeuwt het iets verderop uit van verdriet. “Ze had nog een heel leven voor zich”, aldus een familielid van het meisje. De angstterreur zette zich ook verder op de

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Opsporingsonderzoek naar wangedrag vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »

Twee leerlingen en twee leerkrachten doodgeschoten op school in VS: verdachte is 14-jarige scholier die al eens werd verhoord wegens dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »

Braziliaans hooggerechtshof bevestigt blokkering X

Het Braziliaanse hooggerechtshof heeft de beslissing van een van zijn rechters om het sociale netwerk X te blokkeren op het hele Braziliaanse grondgebied maandag bevestigd. Het gerechtelijke bevel is het gevolg van een aanslepende krachtmeting met X-topman Elon Musk.

Lees meer »

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »