Onbekenden vernielen tiental verkeerspaaltjes in Strombeek-Bever: “Wellicht misplaatst vandalisme tegen verkeersplan”

In Strombeek-Bever hebben onbekenden in de nacht van woensdag op donderdag een tiental verkeerspaaltjes vernield. De geel-witte paaltjes werden afgezaagd en opzij gegooid. Het gemeentebestuur van Grimbergen is verontwaardigd en heeft een klacht ingediend bij de politie. 

Meer krantenkoppen in België

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

KIJK – Maar liefst 8 omleidingsborden aan rondpunt zorgen voor verwarring in Koekelare

De situatie trok via een reel op Facebook, gepost door Kristof Meirlaen uit Kortemark, de aandacht. Hij merkte op dat maar liefst acht verkeersborden met oranje pijlen, met de vermelding ‘omleiding’, rond het rondpunt aan de Belhutte in Koekelare geplaatst zijn. Deze borden leiden naar verschillende richtingen en zorgen voor grote verwarring onder de weggebruikers.
The post KIJK –

Lees meer »

Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B) willen voor eigen sterkte gaan: “Onze ploeg is duidelijk versterkt”

De Doskovieten van Kanegem moesten de voorbije transferperiode stevig op de markt gezien certitudes als Matthieu Verbrugghe en Jens Langeraet beslisten om te stoppen met voetballen. Men slaagde in de opzet, want de aanwinsten hebben zich in de voorbereiding duidelijk getoond. En ook in de eerste competitiewedstrijd tegen Westkapelle (3-1 winst).
The post Jorgen Geerolf en Dosko Kanegem (3B)

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »