Klimtocht in Dolomieten loopt fataal af: Belg (42) komt om na val van 50 meter

In de buurt van het Italiaanse skiresort Cortina d’Ampezzo, in de Dolomieten, is dinsdag een Belgische alpinist van 42 jaar overleden. De man maakte tijdens een klimtocht een dodelijke val van 50 meter. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt op de hoogte te zijn gebracht door de Belgische ambassade in Rome en volgt de zaak op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter”

Met een eclatante 1-6-zege bij promovendus KVC Drongen pakte Mandel United niet enkel een driepunter op de eerste speeldag, maar zijn ze meteen ook de eerste leider in derde afdeling. Volgende tegenstander KV Diksmuide-Oostende zal allicht een betere waardemeter zijn.
The post Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter” appeared first on

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

VRT-CEO Frederik Delaplace woensdag om tekst en uitleg gevraagd in Vlaams Parlement over herschikking directie

Het Vlaams Parlement roept woensdag om 14 uur een ad hoc commissie samen om de toestand bij de VRT te bespreken. Daarbij zal CEO Frederik Delaplace uitgenodigd worden om tekst en uitleg te geven bij de herschikking van de VRT-top. Naast Delaplace worden ook ontslagnemend minister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen, uitgenodigd. Dat heeft

Lees meer »

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis

Zaterdag toonde de Leiehoek zich van zijn sportiefste kant. Naast nog een laatste promotiecampagne voor de twee kandidaat wijkburgemeesters voordat ze zaterdagavond de strijd tegen elkaar aanbinden was het vooral uitkijken naar de vierde uitgave van het Kuurns kampioenschap Sacoche werpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.
The post Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim op Leiehoekkermis appeared

Lees meer »

Mexicaans Hooggerechtshof staakt tegen justitiehervorming

Het Hooggerechtshof van Mexico heeft zich aangesloten bij het protest tegen een geplande justitiehervorming in het Noord-Amerikaanse land. Met acht stemmen tegen drie beslisten de rechters om hun werkzaamheden deze week op te schorten, luidt het dinsdag in een officiële mededeling.

Lees meer »

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »