Mogelijk opnieuw minder treinen tussen Mortsel Oude-God en Brussel, stadsbestuur: “Shockerend nieuws!”

Vanuit het station Mortsel-Oude-God dreigt er opnieuw maar een trein per uur naar Brussel te rijden, volgens reizigersorganisatie TreinTramBus. Dat zou gebeuren als de nieuwe snellere intercity tussen Brussel en Amsterdam er komt. "Onbegrijpelijk", vindt het stadsbestuur. De tweede trein per uur rijdt nog maar net terug sinds vorig jaar, na sterk aandringen van de stad. 

Meer krantenkoppen in België

Nooit beleefden we wereldwijd zo’n warme zomer als in 2024

De voorbije zomer was wereldwijd de warmste ooit gemeten op aarde. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Ook voor Europa zijn de cijfers duidelijk. Het was de warmste zomer ooit, al was er een duidelijke opdeling tussen het westen en noorden enerzijds, en de rest van het continent anderzijds.

Lees meer »

Vernieuwde kiss-and-ride en blauwe zone moet verkeersdrukte in Avelgem milderen: “Effect zal na tijdje merkbaar zijn”

Net wanneer het nieuwe schooljaar startte, op maandag 2 september, wijzigde de blauwe zone in het centrum. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de drukte tijdens de spits in het centrum van Avelgem verminderd kan worden. De Kasteelstraat wordt opgenomen in de blauwe zone, wat zorgt voor een snellere rotatie op de parkeerplaatsen in functie van de school. Tegelijk zal

Lees meer »

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »