Van een gieter tot gitaren en kampeermateriaal: politie Geraardsbergen zoekt eigenaars van gestolen spullen in groot diefstaldossier

De politie van Geraardsbergen heeft een dievenbende opgerold die ongeveer 30 diefstallen heeft gepleegd in de ruime omgeving van de stad. De bende was niet specifiek op dure spullen uit, maar had het ook gemunt op klein en oud materiaal. "Ze namen mee wat ze konden meenemen", zegt de politie van Geraardsbergen. 

Meer krantenkoppen in België

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest

De bewoners van het Kloosterhof vierden voor de 14de keer feest. Dit jaar was het thema Oscars & the movies. Vanwege het slechte weer vond men een onderkomen in café Hazekapel in de Doelstraat.
The post Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit rust kunnen

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Alleen boete van 1.064 euro is zijn deel, maar bijna was Ben O’Connor zijn leiderstrui in Vuelta erg bizar kwijt

Oef. Want bijna was Ben O’Connor zijn rode trui in de Vuelta op wel erg onwaarschijnlijke wijze kwijtgespeeld. De Australiër werd na afloop van de zestiende rit naar de mythische Lagos de Covadonga op het podium verwacht om zijn leiderstrui op te halen, maar was daar niet te zien. O’Connor en Decathlon AG2R dachten immers dat dit moment elders plaatsvond,

Lees meer »

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »