Vrouw (77) in Oostende overleden na aanrijding op voetpad: “Samen met omstaanders wagen opgetild”

In Oostende gebeurde donderdag omstreeks 10 uur 45 een verkeersongeval. Een 77-jarige vrouw werd er aangereden toen de 28-jarige bestuurder van een personenwagen een oprit wou verlaten. De vrouw overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Carrefour in de Vuurtorenwijk. Volgens getuigen stond de vrouw in kwestie op het voetpad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Dat wordt door de politie bevestigt. Hoe het komt dat de bestuurder de vrouw niet heeft opgemerkt, is voorlopig niet duidelijk.

Ernstige situatie

Meteen werd duidelijk dat de situatie ernstig was. De hulpdiensten werden verwittigd en snelden meteen ter plaatse. De vrouw zat geklemd onder de wagen na de aanrijding. Verschillende omstaanders hieven de wagen op, terwijl ambulanciers de vrouw vanonder de wagen haalden.

De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen om de vrouw vanonder de wagen te bevrijden. “De persoon zat inderdaad onder de wagen, maar bij aankomst bleek onze tussenkomst niet meer nodig”, zegt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “Het slachtoffer werd nog geruime tijd gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat.”

Wagen optillen

Brandon Janssens (28) is ex-ambulancier en werkt in het Brico-filiaal vlakbij. Hij was als een van de eersten bij het ongeval. “Ik kwam net van een medisch onderzoek en was op weg naar het werk”, vertelt de man.

“Ik zag meteen de ernst van de situatie. De brandweer en ambulancediensten waren dan al verwittigd. De MUG was als eerste ter plaatse en vroeg of we niets hadden om de wagen op te tillen. Ik ben naar de Brico gelopen en heb daar enkele mannen gehaald. Samen met andere omstaanders hebben we de wagen opgetild na groen licht van de MUG-arts.”

In shock

De jonge vrouw die het slachtoffer aanreed was in shock en werd verzorgd ter plaatse alvorens naar het ziekenhuis gebracht te worden. Ook de dienst Slachtofferhulp van de politie kwam ter plaatse en ontfermde zich over zowel de bestuurder als de nabestaanden.

Voorlopig zijn de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren nog onduidelijk. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die het ongeval moet onderzoeken. De Stroombanklaan werd volledig afgesloten in beide richtingen en werd rond 14 uur weer vrijgegeven.

The post Vrouw (77) in Oostende overleden na aanrijding op voetpad: “Samen met omstaanders wagen opgetild” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Britse minister van Cultuur laat hoge prijzen voor Oasis-tickets onderzoeken

Lisa Nandy, de Britse minister van Cultuur, laat een onderzoek uitvoeren naar de hoge ticketprijzen voor de reünieconcerten van de band Oasis. Er wordt met name gekeken naar het “dynamische prijsmechanisme” van ticketverkoper Ticketmaster. Dat mechanisme past de ticketprijzen automatisch aan op basis van de vraag, wat leidt tot prijsstijgingen zodra de populariteit van een evenement toeneemt.

Lees meer »

Vriendje van verongelukte Athena (18) in beroep tóch mee veroordeeld: “Hij mocht met opgefokte bromfiets niet op fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »