Politie moet uitrukken voor… drie schapen en een geit op wandel: “Geen spoor van de eigenaar”

Wie drie schapen en een geit mist, belt best even naar de politiezone Regio Tielt. Die kon de vier ontsnapte dieren woensdag vangen in Lichtervelde, maar van de eigenaar is geen spoor.

Het zou het begin van een vrolijk kinderboek kunnen zijn. Drie schapen en een geit gingen woensdag samen op avontuur in Lichtervelde. Het plezier was echter van korte duur, want de politie kon de vier kornuiten ‘inrekenen’ in de Bollestraat.

“De dieren bevonden zich op de openbare weg, waardoor ze onder onze verantwoordelijkheid vielen in het kader van de openbare veiligheid”, weet commissaris Heytens van de politiezone Regio Tielt. “Hoe we ze gevangen hebben? Ik was er zelf niet bij, maar ik vermoed dat de inspecteurs ter plekke het tactisch aangepakt hebben. Ze werden alleszins niet in de politiecombi geduwd, dat zou die dieren in paniek brengen. Enkele lokale landbouwers zullen geholpen hebben.”

In quarantaine

De dieren werden tijdelijk ondergebracht bij een omwonende. “In het politiekantoor is er geen plaats, neen”, lacht de commisaris. “Zoiets is eigenlijk niet evident, want je weet niet welke ziektes die dieren eventueel hebben. Vanavond worden ze getransporteerd naar Wingene, maar iemand de dieren tijdelijk onderdak zal bieden. De stal, waar ze in quarantaine zullen verblijven, worden momenteel gereinigd.”

Waar de dieren vandaan komen, is voorlopig een raadsel. “De dieren zijn gemerkt, waardoor we een voormalige eigenaar konden traceren. Maar op een bepaald moment houdt het spoor op. We weten dus niet van wie ze zijn.”

Rekening

De eigenaar mag de politiezone Regio Tielt contacteren op het algemeen nummer 051 42 84 10. Daar wacht wellicht wel een rekening. “De mensen die de dieren tijdelijk opvangen, moeten bijvoorbeeld kosten maken om de stal te ontsmetten. Die zullen uiteindelijk voor rekening van de eigenaar zijn”, weet commissaris Heytens.

De politie moet nu en dan ontsnapte dieren vangen. “Het gebeurt wel eens dat we melding krijgen van ontsnapte koeien, schapen of honden. Gelukkig niet elke week. De meeste dieren zijn wel voorzien van een chip of een oormerk. Meestal vinden we de eigenaar dus wel snel.”

The post Politie moet uitrukken voor… drie schapen en een geit op wandel: “Geen spoor van de eigenaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruben Van Gucht stoot tijdens looptochtje in Parijs op ‘mobiele prostitutie’: “Plots begreep ik wat er aan de hand was”

Ruben Van Gucht (37), die momenteel verslag uitbrengt van de Paralympische Spelen in Parijs, wist niet wat hij zag toen hij tussen alle beslommeringen door een rondje ging hardlopen door het Bois de Boulogne, zowat het bekendste park van de Franse hoofdstad. De sportverslaggever passeerde tijdens zijn tochtje een rij witte bestelwagens. Wat die daar stonden te doen, deed zijn

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom na vermoedelijke blikseminslag

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken een tijdlang onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Van duurdere bustickets tot minder toeslagen op het kindergeld: hierop loopt de Vlaamse formatie voorlopig vast

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

“Ik doe iets volledig of ik doe het niet”: wie is zevenvoudig gouden amazone Michèle George (50)?

7 keer goud en 1 keer zilver over een periode van 4 olympiades: amazone Michèle George (50) is de beste Belgische vrouwelijke paralympiër aller tijden en evenaart het record van rolstoelatleet Paul van Winkel. Maar wie is de West-Vlaamse George eigenlijk, de meest ervaren atlete van Team Belgium die pas sinds 2008 meedoet in G-competities? “Op een paard zagen de

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »