Kopecky pakt met overmacht haar eerste ritzege in de Giro Donne: “Het is, denk ik, de beste lead-out die ik ooit heb gehad”

Lotte Kopecky (28) heeft eindelijk raak geschoten in deze Giro Donne. Ze won de vijfde etappe na een geweldige lead-out met enkele lengtes voorsprong op Consonni en Sierra: “Het was de perfecte timing op 500 meter van Cecchini en Guarischi en ik kon het mooi afmaken”. Na vier top-10 plaatsen, mocht ze dus eindelijk op het zegegebaar maken. 

Meer krantenkoppen in België

Na pauze van twee jaar: Justin Bieber werkt weer aan nieuwe muziek

In 2022 moest Justin Bieber plotseling op de rem trappen door een gezichtsverlamming. Wat begon als een korte pauze, groeide uiteindelijk uit tot een onderbreking van twee jaar – deels omdat hij ook vader werd. Maar de popster is terug van weggeweest en duikt nu weer de studio in om nieuwe muziek te maken.

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »