Wervikse jeugdraad overhandigt na bevraging memorandum aan politici: “Niemand vindt de stad netjes”

De stedelijke jeugdadviesraad overhandigde aan de politieke partijen die in oktober gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen een memorandum. Heel opmerkelijk is alvast dat de jeugd de stad niet aantrekkelijk vindt. “Er is niemand die vindt dat de stad netjes is”, overloopt voorzitter Mathias Bruggeman de bevraging. “De redenen hiervoor zijn vaak het gebrek aan onderhoud van het stadsgroen en het patrimonium.”

Of de bevraging een correct beeld geeft over wat leeft onder de jeugd is de vraag, want online kwamen er slechts een 70-tal antwoorden op de bevraging. “Aan de hand van onze bevraging, vragen we de verschillende partijen om het volgende mee te nemen naar de verkiezingen en de partijprogramma’s de komende zes jaar”, klinkt het. “De jongeren pleiten om het vrijetijdsleven en engagement te stimuleren.”

“Dat kan door het kiezen voor duurzaamheid, kwaliteit en toegankelijkheid in Oosthove en d’Arke en een nieuwe speelplek in centrum Geluwe. Een ander aandachtspunt is het informeren van jeugd over bestaande initiatieven, zoals subsidies, evenementenfiche en Swappas. Ten slotte pleit men voor het uitbreiden van de ondersteuning rond vrijetijdsleven.”

Een niet onbelangrijke nuance: de bevraging gebeurde eind vorig jaar en ondertussen zijn de plannen bekend voor de nieuwbouw van de polyvalente zaal Oosthove en de renocatie van de jeugdsite d’Arke. Wervik als aantrekkelijke stad (proper, groen, leefbaar) was ook één van de thema’s. “Wie reageerde pleit voor het onderhouden van de stadsparken en omgeving, sport- en jeugdsites, het opfrissen van de stationsbuurt en meer groen in het straatbeeld”, vertelt de voorzitter.

Fietsveiligheid

Ook hoog op de jongerenagenda staat fietsveiligheid. Amper een derde van de respondenten vindt dat er genoeg uitgeruste en veilige fietspaden zijn. “Vooral de verbindingen tussen Geluwe en Wervik van en naar JOC De Metropool en de Kruisekestraat van en naar sportcentrum De Pionier en de Viroviossportsite zijn onveilig”, besluit Mathias.

The post Wervikse jeugdraad overhandigt na bevraging memorandum aan politici: “Niemand vindt de stad netjes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

De rise and fall van Didier Reynders

13:29 Didier Reynders is aan de kant gezet, schrijft Quentin Joris, chef politiek bij L’Echo. Is dit het einde van een tijdperk voor de Franstalige liberalen? Sommigen zeggen volmondig ‘ja’, anderen zijn da…

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

’t Piegoetje neemt afscheid van Zonnedal

Meisjeschiro ‘t Piegoetje verlaat Zonnedal en neemt zijn intrek in een nieuwbouw op de terreinen van Chirojongens Sint-Jan. Met een receptie met sympathisanten en oud-leden werd afscheid genomen van hun oude heem. “’t Piegoetje heeft als sinds 1971 zijn thuisbasis in Zonnedal, toen nog in de werfkeet van een aannemer”, weet jeugdschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open
The post ’t Piegoetje

Lees meer »

Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie”

In ‘Lelies’ van InTeam Producties speelt Brecht Callewaert – afkomstig uit Desselgem – de rol van ‘Gravin de Tilly’. Brecht kan zich uitleven in deze rol.
The post Brecht Callewaert uit Desselgem speelt de rol van ‘Gravin de Tilly’ in ‘Lelies’: “Een rol met heerlijk en eerlijk veel fantasie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld

De Omloop van Vlaanderen is traditioneel de eerste rally na de zomervakantie voor de piloten van het Belgisch kampioenschap. Nu de Roeselaarse rally opnieuw deel uitmaakt van de Divisie 1 tekenen alle kampioenschapsrijders present dit weekend.
The post Beslissende fase in titelstrijd BK rally? Roeselare maakt zich op voor spannende Omloop van Vlaanderen met sterk deelnemersveld appeared first on

Lees meer »