Honderden werknemers betogen aan fabriek Audi Brussels, politie leidt verkeer om

Aan de Audi Brussels-fabriek in Vorst zijn donderdagmiddag zowat 300 werknemers van de autofabriek en toeleveranciers bijeengekomen. De betogers bezetten de Brits Tweedelegerlaan in Vorst. De politie is ter plaatse om het verkeer om te leiden.

 

Meer krantenkoppen in België

Duitslandkenner Geert Van Istendael over triomftocht van AfD: “Er zijn zorgwekkende parallellen te trekken met het verleden”

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitslandexpert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu is er minder focus op infrastructuur en maken kleinere steden écht meer kans”

Maandag heeft een Kortrijkse delegatie in Brussel het bidbook voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 ingediend. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) zwaaide zijn team uit aan Kortrijk station. “Als het ons lukt, hoop ik dat het dossier kan loskomen van de politiek.”
The post Kortrijk dient bidbook voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030 in: “Nu

Lees meer »

Carpetright vraagt faillissement aan: 16 winkels blijven gesloten

Carpetright België vraagt het faillissement aan. De 65 werknemers van de Belgische tak van het bedrijf werden deze ochtend bijeen geroepen op de hoofdzetel, en kregen te horen dat het bedrijf de activiteiten stopzet. De 16 winkels van de vloerbekledingsketen zijn deze ochtend niet opengegaan en ook de webshop blijft gesloten.

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op tweede goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, vandaag misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Norva en André varen in diamanten huwelijksbootje

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden André Vererfven (84) en Norva Peirs (82) tijdens een receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvingen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje. André werd geboren in Ooike en Norva in Olsene. Ze leerden elkaar kennen in De Lustigen Boer in Wortegem-Petegem. Ze trouwden
The post Norva en

Lees meer »