LIVE TOUR. De tweede opgave van de dag: ook Bilbao stapt uit de koers na calvarietocht

Ook vandaag staat er in de Tour de France een overgangsetappe gepland van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Grijpen de snelle mannen hun laatste kansen of houdt een vluchtersgroep stand? 

Meer krantenkoppen in België

Blinken spreekt steun uit voor gevluchte Venezolaanse presidentskandidaat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag (lokale tijd) zijn steun uitgesproken voor de presidentskandidaat van de Venezolaanse oppositie, Edmundo Gonzalez Urrutia, die naar Spanje vluchtte. Sinds de omstreden presidentsverkiezingen eind juli, verhoogde de autoritaire president Nicolas Maduro de druk op de oppositieleider.

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »

IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers: “Het meest gezelligste schlagerfestival!”

“Welkom op het meest gezelligste schlagerfestival van ’t land”, zei presentatrice Ilse Chamon bij de start van de eerste editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne. “Vandaag zie je hier de créme de la créme van de Vlaamse artiesten.”
The post IN BEELD – Eerste Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne met Margriet Hermans, Paul Bruna én Willy Sommers:

Lees meer »