KIJK. Zo verloopt het proces tegen Alec Baldwin: acteur geconfronteerd met beelden van de minuten na fatale schietincident

Voor de rechtbank van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico is het proces tegen acteur Alec Baldwin (66) in volle gang. De acteur staat terecht voor onopzettelijke doodslag naar aanleiding van een fataal schietincident op de set van de film ‘Rust’ in 2021, waarbij een cameravrouw tragisch om het leven kwam. Op de eerste dag in de rechtszaal wordt hij meteen geconfronteerd met beelden van die bewuste dag. 

Meer krantenkoppen in België

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek na spannende strijd

Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek in Kuurne. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Dienstverlening van start in het nieuwe stadhuis van Roeselare, je kan er ook opnieuw trouwen

Op woensdag 4 september opende Roeselare de deuren van de Grote Markt 1. Nu de verhuizing achter de rug is, staan de stadsmedewerkers en het beleid klaar om de Roeselarenaars te ontvangen in het nieuwe stadhuis. De dienstverlening zit niet alleen in een gloednieuw gebouw. Roeselare nam de dienstverlening ook onder de loep en voerde enkele nieuwigheden in, zodat de

Lees meer »