Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).

In 2021 realiseerde de stad op de plek van de oude basketbalvelden al twee nieuwe padelvelden, terwijl er begin 2023 een nieuw skatepark aangelegd werd. Recent werd ongeveer 150.000 euro uitgetrokken voor een reeks nieuwe ingrepen. Wellicht het meest in het oog springend is het volledig vernieuwde beachvolleyterrein. Er werd nieuw zand aangevoerd, er werd een nieuw net geplaatst en ook de belijning werd vernieuwd. “Beachvolley zit enorm in de lift”, zegt Bart Cocquyt van de werkgroep Beachvolley. Die werkgroep ontstond in de schoot van Tievolley Tielt. “Beach Vlaanderen kan de vraag amper bijbenen en dat merken we hier ook. Elke week spelen hier zeven ploegen. Idealiter zouden we er zelfs nog een tweede of zelfs een derde terrein bij willen in de toekomst, al zijn we uiteraard tevreden dat het bestaande terrein vernieuwd werd.”

Pickleball

Daar houden de vernieuwingen niet op. Ook de atletiekpiste kreeg een nieuwe toplaag, er werd geïnvesteerd in een sleepnet en aan de kant van het Conditiecentrum werd een nieuw buitenfitnesstoestel geplaatst. Opvallend is ook het nieuwe pickleballterrein naast de padelvelden. Het gaat om een nieuw soort racketsport die het midden houdt tussen padel en tennis. “We hadden hier nog wat ruimte over en aangezien deze sport aan een opmars bezig is beslisten we hier een terrein te voorzien”, aldus Hedwig Verdoodt. “Voor wie er niet mee vertrouwd is, is er een plakkaat met een woordje uitleg. Iedereen is welkom om vrij te komen spelen en reserveren hoeft niet. Balletjes en rackets zijn te verkrijgen bij de sportdienst. Ook voor padelmateriaal kan je trouwens bij de sportdienst aan de Europahal terecht.”

Een padelclub is er sinds maart 2023 niet meer op de Watewy, al blijven de terreinen populair. Volgens de sportschepen wordt er inmiddels werk gemaakt van een soort masterplan voor de site. “In overleg met alle betrokkenen zijn we de noden en wensen al langer in kaart aan het brengen. Graag zouden we op termijn naar een systeem gaan waarbij de padelvelden en het pickleballveld mee in concessie gegeven worden met de bestaande cafetaria. Zo zouden spelers daar materiaal kunnen ophalen.”

Ook nieuw klim- en speeltoestel

Tot slot werden ook de kleedkamers en de douches van de Watewy vernieuwd. “Nadat het stooklokaal volledig gerenoveerd werd, hebben we nu de oude waterleidingen en de douches onder handen genomen.”

De schepen geeft nog mee dat er in de loop van de zomer een nieuw klim- en speeltoestel komt, met het oog op de vele kinderen die gebruikmaken van de site. De stad heeft een erfpachtovereenkomst met de eigenaar van het domein en zal in 2030 de eigenaar worden van de gronden. (SV)

The post Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Flandria en Superia-expo herenigt één eeuw gebroeders Claeys onder één dak: “Familie en verzamelaars tonen uitzonderlijke stukken”

Op Open Monumentendag herleeft de rijke geschiedenis van Flandria en Superia in Zedelgem. Het weekend van 7 en 8 september kan je in de oude werkhuizen terug in de tijd duiken tussen kleurrijke rijwielen en verwarmingstechniek. Wat de kunde van de familie Claeys en de werknemers sociaal betekenden is te zien en te horen in de Sint-Elooikerk.
The post

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »

Michèle (54) ment al één jaar café ’t Peerdeken: “De laatavonduren nemen we er met plezier bij”

Precies een jaar geleden kreeg café ’t Peerdeken, gelegen op het kruispunt van de Tieltstraat, de Nijverheidsstraat en de Marialoopsteenweg, in de persoon van Michèle Lybeer (54) een nieuwe uitbaatster. Meteen werden alle geruchten de kop ingedrukt dat het historisch café zou verdwijnen. Nu, een jaar later, is ’t Peerdeken opnieuw een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen die van een gezonde

Lees meer »

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

Ook in Ter Groene Poorte werd maandag het startsein gegeven van een nieuw schooljaar. Het wordt voor de specialisatiejaren een innovatief jaar, want de voorbije maanden werd achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwende en creatieve invulling van deze studiejaren, die in de volksmond beter bekend zijn als de zevende jaren. Inspelen op vraag
The post Specialisatiejaren Ter

Lees meer »

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »