Videogame ‘Baldur’s Gate 3’ levert Gentse studiobaas Vlaams ereteken op, ook deze 3 verdienstelijke Vlamingen worden gelauwerd

Swen Vincke, de baas van de Gentse gamestudio achter het wereldwijd geprezen videogame ‘Baldur’s Gate 3’, krijgt een Vlaams ereteken. Ook journaliste Barbara Ceuleers, regionaal WHO-topman Hans Kluge en de CEO van Rode Kruis-Vlaanderen Philippe Vandekerckhove worden gelauwerd. 

Meer krantenkoppen in België

Twintigtal buurtbewoners opvangen in Plopsahotel na gaslek in straat

In Adinkerke ontstond maandag in de vooravond een gaslek op straat aan een woning vlakbij Plopsaland. Een twintigtal bewoners uit de straat werden geëvacueerd en ondergebracht in het Plopsahotel. “Het huis waar het gaslek ontstond is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin met twee kinderen kan tijdelijk ook in het Plopsahotel terecht”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan B).
The post

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Vliegschool Wevelgem viert 100ste verjaardag: “Nog steeds broedkast van talent”

Reeds 100 jaar worden piloten opgeleid op de Wevelgemse luchthaven. De militaire vliegschool werd opgericht in 1924, en Flanders Aviation Society (FAS) nodigt uit om die verjaardag mee te vieren. Op en rond het vliegveld met onder meer een static show van oude en nieuwe toestellen. De publiekstrekker wordt ongetwijfeld Cercle Leopold waar na 40 jaar opnieuw publiek wordt toegelaten.<br

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen”

Met Hussain Khan Shafqat heeft het Vlaams Belang een opmerkelijk figuur op zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge staan: een Pakistaan, die zelf zijn land ontvluchtte, en in de Refuge uitgeprocedeerde asielzoekers overtuigt om terug te keren.
The post Bruggeling Hussain Khan Shafqat (Vlaams Belang): “Onze partij is niet tegen vreemdelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »