Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: volgt het hier live

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Oegandese marathonloopster overleden nadat ze door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken werd

De Oegandese marathonloopster Rebecca Cheptegei is afgelopen nacht overleden aan haar verwondingen, die ze opliep bij een geval van extreem partnergeweld. Dat maakte Donald Rukare, de voorzitter van het Oegandees Olympisch Comité, donderdag bekend. De 33-jarige Cheptegei, die vorige maand nog 44e eindigde in de olympische marathon, werd door haar partner met benzine overgoten en in brand gestoken.

Lees meer »

Sportjournalist Frank Raes (70) stelt tentoon in Knokke: “Passie voor fotografie is er altijd geweest”

Hij was jarenlang het gezicht van ‘Extra Time’ en dé stem die elke voetballiefhebber decennialang door de huiskamer hoorde galmen. Nu laat voetbalcommentator Frank Raes een andere kant van zichzelf zien. Vanaf 7 september stelt hij tentoon met zijn foto’s in de Lauren Van Middelem Gallery in Knokke. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor een stilstaand beeld dat weinig

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

Officiële opening nieuwe vrije basisschool H. Familie in Oudenburg: “Nu komt het echte werk”

Zaterdag 31 augustus was een hoogdag voor het onderwijs in de Arnoldusstad. Nadat in 2005 een subsidiedossier werd ingediend, kreeg de vrije basisschool H. Familie eindelijk een nieuw gebouw dat vlak voor de start van het schooljaar officieel werd geopend. “I had a dream that one day we will have a new schoolbuilding”, opende Geert Sanders, voorzitter van het schoolbestuur,

Lees meer »