Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.

“Deze samenwerking is een perfect voorbeeld van hoe bedrijven en organisaties samen kunnen werken om het milieu te verbeteren en tegelijkertijd de gemeenschap te betrekken. Proper Strand Lopers tracht zoveel mogelijk vrijwilligers te mobiliseren en mensen de problematiek van de plastic soep eigenhandig te doen ervaren, Remondis zorgt voor de optimale verwerking van het afval, en het Zandsculpturenfestival Middelkerke biedt een aantrekkelijke beloning die mensen stimuleert om actief bij te dragen aan een schonere kust”, vertelt Tim Corbisier van Proper Strand Lopers.

Zo ga je te werk

Iedereen kan deelnemen aan deze milieuvriendelijke actie. Bezoekers kunnen opruimmateriaal ontlenen uit de strandafvalbak aan de ingang van het Zandsculpturenfestival Middelkerke. In deze bak zit alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zoals handschoenen, afvalgrijpers en een emmer. Het doel is om de emmer te vullen met afval vanop de vloedlijn of het strand, dat niet op strand hoort te liggen.

Zodra je emmer vol is, kun je het verzamelde afval sorteren en deponeren in verschillende compartimenten: PMD, glas, papier en restafval.

Na het plaatsen van een selfie met je afval in de facebookgroep van Proper Strand Lopers of op Instagram met de juiste hashtag, maak je kans op een dagelijks verloot duoticket voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke.

Info: www.facebook.com/groups/properstrandlopers

The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. “Degelijk, maar geen superdag”: Campenaerts naar de hot seat na knappe tijdrit, maar concurrentie nadert aan tussenpunt

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Adele had geen zin om concerten in München uit te breiden, zangeres wees verschillende aanbiedingen af

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had de zangeres ook opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen heeft Adele verschillende aanbiedingen gekregen, maar daar had de superster blijkbaar geen zin

Lees meer »

Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.
The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dure wensen en heilige huisjes: is de Arizona-coalitie zijn momentum kwijt?

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de regeringspuzzel die Bart De Wever moet leggen vele malen complexer is dan tijdens zijn eerste poging. “Zoals in de finale van ‘De slimste mens’ komt het er

Lees meer »

Oplichter uit Big Brother opnieuw voor de rechter: beleggers in ‘duurzame technieken’ zijn tientallen miljoenen kwijt

Voormalig Big Brother-deelnemer Javier De Rycke moet zich opnieuw voor de strafrechter verantwoorden voor grootschalige oplichtingspraktijken. Samen met een internationale bende oplichters zou hij een driehonderdtal investeerders in duurzame bos- en mijnbouw hebben gedupeerd. De totale schade voor de slachtoffers bedraagt ongeveer 20 miljoen euro.

Lees meer »