Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester

Voor het eerst in decennia schuift een oppositiepartij een tegenkandidaat-burgemeester naar voren. N-VA VISIE ziet in Stalhillenaar Piet Berton de geknipte man. Opvallend is ook de naam waarmee N-VA naar de keizer trekt.

N-VA VISIE, zo heet de lijst van N-VA Jabbeke en verruimingskandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Of hiermee ook een link wordt gemaakt naar burgerbewegingen zullen we pas later weten, maar in elk geval klinkt de kritiek gelijkaardig. Piet Berton (46) wordt lijsttrekker en daarmee ook kandidaat-burgemeester. Fractieleider Geert Orbie wordt lijstduwer.

Fris verhaal

“Je mag onze slagzin ervaring en vernieuwing heel letterlijk nemen. We trekken naar de kiezer met een stevig team, van ervaren mensen en heel gemotiveerde nieuwkomers. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit fris verhaal heel wat kiezers over de streep zullen trekken. In alle deelgemeenten klinkt de roep naar vernieuwing”, meent Piet Berton. “Na twaalf jaar in de oppositie kan ik stellen dat we klaar zijn om in Jabbeke de touwtjes in handen te nemen en te zorgen voor een beleid met visie, dat breekt met de bestaande politiek.”

Een kandidaat-burgemeester lanceren is redelijk ambitieus, want eerst moet de volstrekte meerderheid van de CD&V worden doorbroken en vervolgens moet N-VA groter worden dan CD&V.

Landelijk karakter

“Vorige keer haalde CD&V al geen 48% van de stemmen meer. Na al de gebroken beloftes en het zeer zwakke beleid, zal de electorale rekening gepresenteerd worden”, meent Piet Berton. “Er moet meer geluisterd worden naar de bevolking, er moet draagvlak zijn voor de beslissingen die moeten genomen worden.” (PA)

The post Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »

KIJK. Trump beweert dat zijn speeches die vaak van de hak op de tak springen eigenlijk “briljante” strategie zijn, die hij “the weave” noemt

Donald Trump heeft tijdens een verkiezingsrally in Pennsylvania uitleg gegeven bij zijn aparte manier van speechen. Van de oud-president is bekend dat hij zich niet aan scripts houdt en al snel begint te improviseren, waarbij hij vaak van de hak op de tak springt. Geen toeval, zegt hij nu. Het is een “briljante” strategie, die hij zelf “the weave” noemt.

Lees meer »

“Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen

Twee dagen voor haar 70ste verjaardag sneed kapster Nelly het haar van haar laatste klant. Met pijn in het hart, want al meer dan 50 jaar komen veel Lichterveldenaren en niet-Lichterveldenaren bij haar langs.
The post “Mijn laatste klant was halve eeuw geleden ook mijn eerste klant”: Kapster Nelly gaat na 51 jaar op pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »