Nieuw onderzoek schetst onrustwekkend beeld van antisemitisme: 96 procent kreeg er al mee te maken

Uit recent onderzoek naar antisemitisme van het EU-bureau voor de grondrechten is gebleken dat 96 procent van de respondenten ooit te maken kreeg met anti-Joods gedrag. Na de Hamas aanval op 7 oktober, steeg dat aantal nog feller.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Lassers, koks, boekhouders: het leger heeft je nodig. Defensie wil net als onderwijs inzetten op zij-instromers

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

227 banen bedreigd bij Copeland in Welkenraedt

Bij Copeland in Welkenraedt, in de provincie Luik, staan 227 banen op de helling. De producent van compressoren heeft donderdag de intentie bekendgemaakt om de productie er stop te zetten. Daardoor staan 227 van de 316 banen op de helling.

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »