Belg en Nederlanders gearresteerd bij ruimtebasis Bajkonoer

Een Belg en twee Nederlanders hebben korte tijd vastgezeten in Kazachstan. Ze werden dinsdag opgepakt bij de raketlanceerbasis Bajkonoer, in het zuidwesten van het land, melden Kazachse media.

 

Meer krantenkoppen in België

“Verkiezing helpt met het boosten van mijn zelfvertrouwen”: Axelle (17) uit Menen dingt naar het kroontje van Miss België

Menen zendt haar schonen uit! Axelle Sulis (17) dingt als tweede inwoner van de grensstad mee naar het kroontje van Miss België. De studente barst van de motivatie en zet alles op alles om het tot in de finale te kunnen schoppen. “Ik deed al mee aan een missverkiezing, maar koos resoluut voor Miss België!”

The post “Verkiezing helpt met

Lees meer »

Een bloembak in asbest: levensgevaarlijk, maar toch volop te koop, ondanks verbod

Er worden nog altijd producten verkocht met asbest erin. Nochtans is het al 25 jaar verboden om asbesthoudende producten te verkopen, omdat asbest kankerverwekkend is. En toch vind je makkelijk bloembakken, tuinzetels en zelfs hondenhokken in asbestcement te koop, zowel op tweedehandssites als in winkels. Er worden soms zelfs hoge prijzen voor betaald. De gezondheidsrisico’s krijg je er gratis bij.

Lees meer »

Visser Ronny (61) wierp koppel reddingsboei toe nadat hun zeiljacht zonk: “Het ging allemaal razendsnel”

De twee Nederlanders die vrijdag hun zeiljacht zagen zinken na een botsing met de nieuwe strekdam in Blankenberge, kwamen ervan af met een nat pak. En daar mogen ze ook een alerte visser voor bedanken. Ronny Oosterlynck (61) wierp hen letterlijk een reddingsboei toe vanop het nabijgelegen staketsel. “Zo hebben ze zich uiteindelijk kunnen vastklampen”, zegt hij.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker 7 doden, onder wie 3 kinderen, na nieuwe aanvallen in Oekraïne – Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken dient ontslag in

Rusland heeft afgelopen nacht raketten en drones afgevuurd op Kiev en de westelijke Oekraïense stad Lviv, meldt het Oekraïense leger. Bij de aanvallen op Lviv zijn zeker zeven doden gevallen, meldt burgemeester Andri Sadovy. Onder de doden zouden drie kinderen zijn. Tientallen anderen raakten gewond. Dinsdag kwamen al meer dan 50 mensen om het leven door een zware dubbele raketaanval

Lees meer »

Zeilers roepen op tot vrede tijdens ‘Sail-out for Peace’

Zeilers staan bekend om hun vrije geest, altijd zoekend naar nieuwe horizonten en onbekende wateren. Maar in een wereld die steeds meer geteisterd wordt door oorlog en terreur, voelen velen de drang om een signaal te geven. Op zondag 8 september krijgen ze die kans tijdens de allereerste ‘Sail-out for Peace’, een evenement georganiseerd uit
The post Zeilers roepen

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

“Dit waren geen verkrachtingen, maar barbaarsheden”: Gisèle Pélicot getuigt urenlang over hel die ze meemaakte

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze moest doorstaan. “Verkrachting is eigenlijk niet het goede woord, het gaat om barbaarsheden. De politie heeft mijn leven gered door deze zaak aan het licht te brengen”, aldus de vrouw. Haar emotionele beproeving is intussen al urenlang aan de gang.

Lees meer »

Harry schakelt adviseurs in om terugkeer naar koningshuis te realiseren: “William lacht hartelijk met dat plan”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »