Belg (42) maakt dodelijke val van 50 meter in Dolomieten tijdens beklimming met vriendin (28)

In de buurt van het Italiaanse skiresort Cortina d’Ampezzo, in de Dolomieten, is dinsdag een Belg van 42 jaar overleden. De man maakte een dodelijke val van 50 meter.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar feestvieren”

Dit schooljaar is het precies 150 jaar geleden dat de zusters Maricolen in Maldegem zijn neergestreken en er een school oprichtten. Een bijzondere verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Een heel schooljaar lang staan er feestelijke activiteiten op het programma, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen nauw betrokken worden.
The post Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar

Lees meer »

TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor

Nadat eerder al zestien namen bekendgemaakt werden, kondigt TEAM8710 haar laatste vijf kandidaten aan. Vier van de vijf zijn politieke nieuwkomers. “Volgende week maken we de lijstvolgorde en de speerpunten van ons programma bekend”, zegt lijsttrekker Frédéric Depypere.
The post TEAM8710 Wielsbeke stelt laatste vijf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van sanitairgroothandel Van Marcke. Ze krijgen celstraffen tot negen maanden effectief. In de winkels namen ze stiekem dure producten mee terwijl ze slechts iets goedkoop afrekenden aan de kassa.
The post Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke appeared first on KW.be.

Lees meer »

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek sterker”

Eerstejaarsjunior Toby Vandewoude moet afrekenen met een heus pechseizoen. Na een maandenlange revalidatie van een virale infectie liep de 17-jarige Oostduinkerkenaar bij een ongeval op training een hersenschudding op. “Toch hoop ik dit jaar nog een paar resultaten te rijden”, klinkt het strijdvaardig.
The post Toby Vandewoude vlak na comeback weer in de lappenmand: “Ik ben mentaal en fysiek

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Tieltenaar Bram (22) te zien in Kotmadam Sarafian: “Ze is jong van geest en ze hielp zelfs met opkuisen”

Het gloednieuwe VTM–programma ‘Kotmadam Sarafian’ ontfermt Barbara Sarafian zich tien maanden lang over zeven kotstudenten. Een daarvan is Bram Eeckhautte uit Tielt, vanaf dinsdag 3 september is hij dus op VTM te zien. “Ik kende Barbara enkel van De Slimste Mens, maar het bleek een toffe madam die erg jong van geest is.” En eentje die ook de handen uit

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »