Zes doden bij stortregens in zuidwesten van China

In het zuidwesten van China zijn zes mensen omgekomen bij ongevallen veroorzaakt door stortregens. Dat melden officiële media donderdag. Het land heeft deze zomer te kampen met extreme weersomstandigheden.

 

Meer krantenkoppen in België

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Diefstal van bouwmaterialen in Izegem

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden bouwmateriaal gestolen bij Revasport in de Roeselarestraat in Izegem. Kinesitherapeut Merein Boudry doet een oproep naar getuigen.
The post Diefstal van bouwmaterialen in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe krijg je Tom Waes kalm? “Niet door dat drukke schema aan te passen, wel door kleine rustmomenten, heb ik geleerd dankzij ‘Kalm Waes'”

"Hoe krijg je Tom Waes kalm?" Dat is de vraag die het nieuwe programma ‘Kalm Waes’ probeert te beantwoorden. Een vraag waar de presentator lang zelf geen antwoord op wist, maar nu wel heeft gevonden dankzij het programma. "Als proefkonijn heb ik vooral gemerkt hoe de kleine dingen zoals je gsm afzetten en genieten van sociaal contact echt voor rust

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München na berichten over schietpartij: “Verdachte neergeschoten”

De hulpdiensten in de Duitse stad Munchen zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »