Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen

Wie bij storm- en/of wateroverlast bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Er wordt gevraagd om bij voorkeur het e-loket te gebruiken.

Het nummer 1722 dient enkel voor situaties die niet levensbedreigend zijn. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er nog altijd gebeld worden naar 112.

De bedoeling van het e-loket en nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten.

Code geel

Komende nacht en vrijdagochtend trekt een regen- en onweerszone vanuit Frankrijk ons land in. In de betrokken provincies kan er 20 tot 50 mm -en zeer lokaal mogelijk meer- neerslag vallen in 24 uur of zelfs lokaal in 6 uur tijd. Het KMI geeft code geel, behalve voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee besturen”

Afgelopen weekend stelde Groen Waregem haar volledige lijst kandidaten en uitgebreid programma voor. Lijsttrekker Simon Wemel trekt met ambitie naar de kiezer. “We willen de stad en haar inwoners meer ruimte geven, meer ruimte voor jeugd, elke weggebruiker, duurzaam ondernemen, wonen, inspraak en cultuur.”
The post Groen Waregem trekt met volle lijst en ambitie naar de kiezer: “Willen mee

Lees meer »

“Hij is geen type waar ik op zou vallen”: emotionele Karlien niet meteen overdonderd door echtgenoot in ‘Blind getrouwd’

De eerste twee ‘Blind getrouwd’-koppels zijn een feit. Bij Simen en Larissa zorgde het huwelijk voor fonkelende oogjes, Thomas zorgde niet meteen voor een overdonderende eerste indruk bij de nog net niet hyperventilerende Karlien. Over een hoge gunfactor, gebrek aan pit en een streepje bloot. “Is’t een boereke? Die zitten er meestal wel goed in.”

Lees meer »

22 werknemers van elektriciteitscentrale in Merksem herdacht die 80 jaar geleden geëxecuteerd werden tijdens WOII

In Merksem zijn vanochtend 22 werknemers van de elektriciteitscentrale herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden geëxecuteerd. Die herdenkingsplechtigheid vindt elk jaar plaats, maar dit jaar is ze extra speciaal omdat het exact 80 jaar geleden is dat de medewerkers om het leven kwamen. Tijdens de herdenking werd ook stilgestaan bij 7 medewerkers van de Oekraïense netbeheerder die om het

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »