Belg en twee Nederlanders opgepakt op terrein Russische raketlanceerplaats Bajkonoer

Een Belg en twee Nederlanders zijn opgepakt nadat ze zonder toestemming binnendrongen op het terrein van de kosmodroom van Bajkonoer, de grootste raketlanceerplaats ter wereld. De basis ligt in een afgelegen woestijngebied in Kazachstan, maar wordt gehuurd door Rusland. 

Meer krantenkoppen in België

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdediging van ‘Eveline’ gaat in beroep tegen beslissing tot publiek proces: “In belang van elke partij om schade niet nog groter maken”

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, gaat in beroep tegen de beslissing van de Gentse correctionele rechtbank om de zaak niet achter gesloten deuren te behandelen. Dat bevestigen zijn advocaat Wahib El Hayouni en het parket Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

Collega’s uit ‘Thuis’ reageren fel op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’ reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck over de angstcultuur die heerst op de set. Ook collega-acteurs Katrien De Ruysscher en Wim Stevens zijn fel voor de uitspraken van Van den Broeck: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op de set van ‘Thuis’ een angstcultuur heerst.”

Lees meer »

U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem

De U16 Meisjes van SK Eernegem wonnen hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 tegen KWS Lauwe. Zaterdagvoormiddag maken ze de verplaatsing naar de leeftijdsgenoten van DVK Egem.
The post U16 Meisjes van SK Eernegem trekken zaterdag naar Egem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spektakel bij MC Avanti tijdens jaarlijkse motorcross

Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse motorcross ingericht door MC Avanti plaats. De piloten strijden er voor een Belgische titel. “Bij Zijspannen A en B belooft het nog zeer spannend te worden voor de Belgische titel”, zegt Jurgen Wybo, in naam van het bestuur van MC Avanti. “Dit gekoppeld aan het nodige spektakel. Bij de andere reeksen

Lees meer »