KIJK. Wat een feest: The Killers pauzeren concert om naar EK-voetbalmatch te kijken en zien hoe Engelsen winnen

De Amerikaanse rockband The Killers trad woensdag op in The O2 in Londen. Net op het moment dat de Engelsen het opnamen tegen Nederland op het EK voetbal. Al vond de groep daar al snel een oplossing voor: ze pauzeerden hun concert en keken samen met de hele arena naar de laatste minuten van de voetbalmatch. Iedereen zat vol spanning te kijken, toen het definitieve fluitsignaal weerklonk. Met confetti zetten The Killers vervolgens ‘Mr. Brightside’ in en alle fans gingen volledig uit de bol. 

Meer krantenkoppen in België

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir had binnen VRT statuut van klokkenluider

VRT-ceo Frederik Delaplace ontkende bij zijn toelichting aan de raad van bestuur over de ontslagen van Ricus Jansegers en Lotte Vermeir formeel dat één van hen het statuut van klokkenluider had. Dat klopt alvast niet, want de gewezen netmanager van Eén en Canvas stapte in de lente zelf met gevoelige info naar de adviseur integriteit en verkreeg een beschermd statuut,

Lees meer »

Michèle (54) ment al één jaar café ’t Peerdeken: “De laatavonduren nemen we er met plezier bij”

Precies een jaar geleden kreeg café ’t Peerdeken, gelegen op het kruispunt van de Tieltstraat, de Nijverheidsstraat en de Marialoopsteenweg, in de persoon van Michèle Lybeer (54) een nieuwe uitbaatster. Meteen werden alle geruchten de kop ingedrukt dat het historisch café zou verdwijnen. Nu, een jaar later, is ’t Peerdeken opnieuw een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen die van een gezonde

Lees meer »

EU maakt 40 miljoen euro vrij om Oekraïners voor te bereiden op winter

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »