N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar

“Thuis in een welvarend, warm en veilig Brugge”. Dat zijn de krachtlijnen van het kiesprogramma dat N-VA Brugge bewust op de Vlaamse feestdag presenteerde, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale N-VA-lijst is flink verjongd, ook al is de oudste kandidate 87 jaar.

De Brugse lijsttrekker Maaike De Vreese licht voor ons de speerpunten van het N-VA-kiesprogramma toe: “Thuis in een welvarend Brugge betekent zoveel mogelijk mensen aan de slag krijgen en steun verlenen aan wie onderneemt. Maar het is tevens streven naar dynamische en bruisende kernen, ook buiten het ‘ei’, een bloeiende haven, het aantrekken van hoogtechnologische bedrijven. Een gastvrij en gevarieerd toerisme moet ‘in evenwicht’ met wonen blijven.”

Autoluw

“Het verheugt mij dat CD&V ons idee over een autoluw centrum en een aangepast parkeerbeleid, waar enkel omwonenden en cursisten en hun bezoekers nog bovengronds mogen parkeren, naar Antwerps voorbeeld, overneemt. De auto’s van toeristen en shoppers horen thuis in de ondergrondse parkings. Aanvullend wensen we een verbeterd bussenplan. Daarnaast ijveren we voor een zuinig beheer van de publieke financiën, zeker nu het spaarpotje bijna is opgesoupeerd.”

“Thuis in een warm Brugge houdt in dat we van Assebroek tot Zeebrugge zorgzaam moeten zijn voor wie het moeilijk heeft. Er is nood aan betaalbare woningen, een toegankelijke stad, natuurversterking en groene omgeving. We moeten onze artistieke creativiteit uitspelen, via een sterk onderwijs, een echte studentenstad en blijvend leren.”

Jongeren

“Thuis in een veilig Brugge is synoniem voor een bereikbare en aanwezige politie, de aanpak van overlast, nultolerantie tegen geweld en drugs. Maar we moeten ook trots zijn op onze Vlaamse identiteit, Nederlands is de poort naar integratie en werk voor nieuwe Bruggelingen”, aldus Maaike De Vreese.

N-VA Brugge wil dat programma realiseren met ‘sterke personen met zeer uiteenlopende profielen’, wonend in zowat alle wijken van de stad. “Zij vormen een knappe sociologische weerspiegeling van Brugge”, zegt voorzitter Joël Boussemaere.

Zeven jongeren

Opvallend is het engagement van zeven jongeren. Naast jongerenvoorzitter Sam Vandoorne (27) en raadslid Ilse Coopman (31) gaat het om de jonge advocaat Lars De Coster (23) en de studenten Yannis Vancauteren (19), Mathijs Vlyminck (21), Lieven Lanckriet (21) en Kiara Vermeersch (22).

Lijstduwer Pol Van Den Driessche (65), die blijvende politieke ambities heeft, wijst op het blok senioren onderaan de lijst: “Ons ouderdomsdeken is Annie Van Schuylenbergh (87). Deze kranige dame is actief bij de Vlaamse Actieve Senioren en houdt van koormuziek en familiekunde.”

Overstap van Open VLD

Andere opmerkelijke kandidaten zijn Tonino Cherlet (67), voormalig motard bij de politie en voorzitter van het Feestcomité van Sint-Michiels, Heidi Vermeersch (62), stadsgids en nicht van wijlen professor Etienne Vermeersch, de slechthorende Isabel Hoornaert (48), die actief is bij een organisatie voor doven, en HR-specialist Matthias Vyncke (38), die overstapt van Open VLD naar N-VA.

The post N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geen signalen dat schutter München gevaar vormde”

De 18-jarige Oostenrijker die werd gedood toen hij donderdag een terroristische aanslag wilde plegen op het Israëlische consulaat-generaal in de Duitse stad München, vertoonde geen signalen dat hij een gevaar vormde hoewel er vermoedens van radicalisering waren. Dat stellen de Oostenrijkse autoriteiten.

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Dan toch geen medaille voor zwemster Tatyana Lebrun? Nederlandse die gediskwalificeerd werd, dient klacht in

Het wordt bang afwachten voor Tatyana Lebrun. De zwemster eindigde initieel vierde in de finale van de 200 meter wisselslag, maar schoof door de diskwalificatie van Lisa Kruger een plekje op. De entourage van de Nederlandse diende intussen klacht in tegen die diskwalificatie. Vanavond, om 21u30, volgt de definitieve beslissing. Indien Lebrun toch haar bronzen plak krijgt, is dat medaille

Lees meer »

Nieuwe dinosaurus ontdekt in Spanje

In Spanje is een tot nu onbekende dinosaurussoort aangetroffen: de Qunkasaura pintiquiniestra was een enorme herbivoor met een lange nek, 20 meter lang en 15 ton zwaar, die ruim 75 miljoen jaar geleden leefde. Dat schrijven wetenschappers uit Spanje en Portugal in het vakblad Nature Communications Biology.

Lees meer »

KIJK. ‘De verraders’ begint met verrassende test: wie wint vertrouwen en wie verdacht van verraad?

Vanaf de eerste aflevering van ‘De verraders’ is één ding duidelijk: misleiding en bedrog staan centraal. Presentator Staf Coppens brengt extra spanning met een verrassende toast tijdens het openingsdiner. Hij vraagt de deelnemers om de naam op te schrijven van degene die ze het minst vertrouwen en degene die ze het meest vertrouwen. De resultaten zijn veelzeggend.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van CEO Frederik Delaplace: “Hij trok naar de VRT voor het naamkaartje, het prestige”

Zijn vrienden omschrijven hem als ‘joviaal’, programmamaakster Lidewij Nuitten noemde hem ‘dictatoriaal’. Na een week waarin de CEO van de VRT stevig onder vuur lag, dringt de vraag zich dan ook op: wie is Frederik Delaplace (54) eigenlijk? En waarom doet hij wat hij doet? Insiders gunnen ons een blik in het hoofd van de grote baas van de openbare

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »