Rik Verheye wil film maken over zijn overleden vader: “Misschien speel ik hem zelf wel”

Rik Verheye (37) lucht deze week zijn hart in de podcast ‘De zandloper’ met Peter Van de Veire (52). Hij blikt onder meer terug op het verlies van zijn vader. Het is nu dertig jaar geleden dat Riks vader de strijd tegen alcoholverslaving verloor. En dat zindert ook vandaag nog na. “Daarom wil ik ooit een film maken over mijn papa, als een ode aan mijn mama”, legt hij uit. 

Meer krantenkoppen in België

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »

Opnieuw Russische topwetenschapper de cel in voor verraad: man werkte aan hypersonische rakettechnologie

Een Russische wetenschapper die werkte aan belangrijke hypersonische technologie heeft in Rusland een celstraf van vijftien jaar opgelegd gekregen. De rechtbank oordeelde dat Aleksandr Sjipljoek zich schuldig heeft gemaakt aan verraad, berichten Russische media. Eerder dit jaar was een collega van Sjipljoek al veroordeeld tot veertien jaar in een strafkolonie.

Lees meer »

Geena Lisa specialiseert zich als narcismecoach: “Het was een vriendin die me erop wees dat ik in toxische relatie zat”

Ze presenteert, schrijft boeken, geeft lezingen, acteert en zingt. Maar het grootste deel van haar tijd coacht Geena Lisa Peeters (52) mensen die uit een toxische relatie met een narcist willen stappen. “Ondertussen ben ik voor 95 procent van de tijd narcismecoach”, vertelt Lisa, die het zelf meemaakte, in ‘Primo’. “Er komen ook collega’s over de vloer, ja. De mediawereld

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »