Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale

De Brugse klimaatactivist Wouter Mouton kleefde zich opnieuw vast tijdens een televisieprogramma. Deze keer plakte hij zijn hand vast aan de tafel bij de live-uitzending op VRT van de UEFA EK voetbalmatch tussen Nederland en Engeland.

Tijdens de voorbeschouwing van de match onder begeleiding van presentatrice Tess Elst stapte na vijf minuten de Brugse klimaatactivist Wouter Mouton met een mondmasker en polsverband op het toneel. Terwijl hij “What do we want? Climate justice! When do we want it? Now!” scandeerde, probeerde hij zijn hand vast te kleven aan de tafel van de gasten tussen Imke Courtois, voormalig Nederlands voetballer Youri Mulder en Wesley Sonck.

Lang bleef Mouton er echter niet plakken. Mulder probeerde onmiddellijk zijn hand los te trekken en na een 15-tal seconden al van de set gehaald door een beveiligingsagent. Elst ging koelbloedig verder en schakelde over naar een reportage over de Nederlandse voetballer Cody Gakpo. “Ik geloof in Gakpo, net zoals ik geloof in Climate Justice. Ik schaam een beetje dat ik die hand zo”, gaf Mulder enkele ogenblikken later live toe op televisie.

Eerdere acties

Het is niet de eerste keer dat Mouton zich ergens aan vast kleefde voor het klimaat. Hij kleefde zijn hand eerder al vast aan een topwerk van Jan van Eyck in Groeningemuseum in Brugge en zijn hoofd aan de glasplaat voor het iconische schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer in Den Haag. Buiten het kleven voert Mouton al jarenlang actie voor het klimaat. Zijn voornaamste doel is om de mensen te bereiken met de boodschap dat er nu wat moet gebeuren aan de klimaatverandering.

The post Brugse klimaatactivist kleeft zichzelf opnieuw vast, deze keer aan tafel bij VRT tijdens live-uitzending van EK halve finale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtbank in Gent heeft eerste Hersteltrajectkamer van het land: “Geen focus op straf, wel op behandeling van beklaagde”

In Gent heeft de eerste zitting plaatsgevonden van de gloednieuwe Hersteltrajectkamer. Het gaat om een primeur voor ons land. In de kamer verschijnen mensen met een verslaving, agressie en/of psychosociale problemen die strafbare feiten pleegden. De focus ligt niet op een straf, wel op een traject om de beklaagden uit de problemen te helpen. Het traject kan 1,5 jaar duren,

Lees meer »

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »

In de manosphere van Tiktok: waarom kijken jongens naar misogyne filmpjes?

Even scrollen op Tiktok en een jongen komt in de manosphere terecht. De Standaard creëerde fictieve accounts en zag hoe de levenslessen van Andrew Tate en consorten in overvloed te vinden zijn. Lessen die vaak bijzonder vrouwonvriendelijk zijn. “Je kunt eerst blut en dan rijk zijn, maar je kunt niet eerst een hoer en dan iemands vrouw zijn.”

Lees meer »