Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.

Wie Knokke zegt, kan onmogelijk om de vele kunstgalerijen heen. Alles samen zijn het er momenteel een zeventigtal. Vooral Het Zoute is een populaire plek onder galeriehouders. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat MGallery net daar de deuren opende in de Zandstraat. Galeriehouders Michèle Van Damme en Alexander Dewilde kozen doelbewust voor deze locatie.

“We zijn afkomstig uit Merelbeke, maar voor ons was het duidelijk dat we hier in Knokke een galerie wilden openen”, legt Michèle uit. “De gemeente staat al lang bekend als een centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust. We waren al langere tijd op zoek naar een geschikt pand. Alleen heb je natuurlijk wel de nodige ruimte nodig én hoge plafonds.”

Liefde voor kunst

En dat vond het koppel in de Zandstraat. Vorige maand opende MGallery de deuren. “We zien onszelf als gepassioneerde galeriehouders die mensen willen meenemen op een creatieve reis vol kunst, passie en innovatie. We delen als koppel de liefde voor kunst. We geloven dat kunst de zintuigen moet prikkelen, de geest moet verrijken en de ziel moet voeden. Daarom streven wij ernaar om werken te creëren die visueel stimulerend zijn, emotionele reacties oproepen en inspireren tot gesprekken”, zegt Michèle.

De galerij richt zich zowel op doorwinterde kunstverzamelaars als ‘beginners’. “Onze collectie bestaat uit een eclectische mix van schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en meer”, geeft Michèle nog mee. “Momenteel hebben we werken van zo’n zeven kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook de prijsklasse varieert. We hebben bijvoorbeeld kleine prints vanaf 650 euro, maar evengoed beeldhouwwerken van 40.000 euro.” (MM)

MGallery is geopend van donderdag tot maandag en is te vinden in de Zandstraat 7. Meer info kan je vinden op www.mgallery.be.

The post Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verpleegkundige (36) voor rechter na dood van rusthuisbewoonster (77): “Eenmalige vergissing die menselijk is”

Een 36-jarige verpleegkundige riskeert te worden veroordeeld voor onopzettelijke doodslag nadat ze een medicatiefiche onjuist had overgeschreven. Een 77-jarige bewoonster kreeg wekenlang een verhoogde dosis Ledertrexate en stierf aan acute complicaties. “Mijn cliënte heeft een vergissing gemaakt, maar het is wel de arts die de voorschriften ondertekende en de medicatie liet toedienen”, klinkt het bij de verdediging.

Lees meer »

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

“100 keer 100”: lange hitteperiode met 100 dagen van 100 graden Fahrenheit in Phoenix eist zware tol

Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, gaat gebukt onder een extreem lange hitteperiode. De stad zit inmiddels aan 100 dagen waarbij het kwik minstens tot 100 graden Fahrenheit (37,8 graden Celsius) klom. In de schaduw, welteverstaan. Het vorige ‘record’ dateerde uit 1993 met 76 dagen en is inmiddels dus al even verbroken. Het aantal hittegerelateerde doden stijgt pijlsnel.

Lees meer »

PADI schenkt sweater van Tiziano Ferro uit Italië aan HWP-artiest Rubel Medini uit Italië, die al jaren grote fan is: “Die gekregen sweater is zelfs ouder dan mij”

In 2003 hadden we een afspraak met de Italiaanse artiest Tiziano Ferro in een poepsjiek hotel in Brussel. Toen was het nog de tijd dat de pers van de platenfirma’s cadeautjes kreeg. Net voor ons vertrek ontvingen we van Tiziano een sweater, met het opschrift erop van zijn CD ‘111’. Maar liefst 23 jaar lang lag die sweater in onze

Lees meer »