22-jarige Vlaming verdrinkt in Indonesische zee door sterke stroming

In Indonesië zijn vijf toeristen meegesleurd door de golven bij Parangtritis Beach. Twee van hen zijn overleden, onder wie een 22-jarige Antwerpenaar. Dat schrijven Indonesische nieuwsmedia. Een andere Antwerpse toerist van 51 jaar zou nog in het ziekenhuis liggen.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De school is nu een weekje gestart, maar hier en daar is het nog wat zoeken naar een evenwicht. Ook in kleuterschool De Wetstraat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie”

Alena Bednarikova, met wortels in Slowakije, stapt in de politiek en zal bij de komende lokale verkiezingen opkomen op de lijst van Vlaams Belang Kortrijk. Dat kondigt Alena Bednarikova aan, samen met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).
The post Alena Bednarikova, verrassende kandidate met migratieachtergrond, op lijst Vlaams Belang Kortrijk: “Toonbeeld van geslaagde integratie” appeared first on

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Geëmotioneerde dochter moet zaal meermaals verlaten op zware tweede dag van gruwelproces: “Absoluut ondraaglijk”

Op de tweede dag van het proces tegen de 71-jarige Fransman die zijn echtgenote jarenlang drogeerde en liet verkrachten door andere mannen, heeft de rechtbankvoorzitter dinsdag de samenvatting voorgelezen van de hallucinante feiten waarover het de komende maanden in de rechtszaal zal gaan. De dochter van de twee verliet de zaal na nog geen twintig minuten, trillend en merkbaar onder

Lees meer »

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »