22-jarige Vlaming verdrinkt in Indonesische zee door sterke stroming

In Indonesië zijn vijf toeristen meegesleurd door de golven bij Parangtritis Beach. Twee van hen zijn overleden, onder wie een 22-jarige Antwerpenaar. Dat schrijven Indonesische nieuwsmedia. Een andere Antwerpse toerist van 51 jaar zou nog in het ziekenhuis liggen.

 

Meer krantenkoppen in België

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »

Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud

Het wijkcomité van het Prinsenhof in Roeselare organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn wijkfeesten. “Met activiteiten voor jong en oud”, aldus Wouter Wenes van het wijkcomité.
The post Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige Moorsledenaar staat terecht voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje (15)

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kan hem op een celstraf van één jaar te staan komen. Hij vond het zelf niet nodig op zijn proces aanwezig te zijn maar krijgt nog een kans.
The post “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”: 19-jarige

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken een vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Nederlandse toeriste met kajak gered op de Semois

Een Nederlandse toeriste is zondagnamiddag in de problemen gekomen bij een kajaktocht op de Semois. De hulpdiensten van de zone Luxemburg redden de vrouw die vast was komen te zitten op de rivier, aldus de commandant van de hulpverleningszone.

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Berging olietanker Sounion begint, geen tekenen van olieramp – Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag verklaard dat hij de controle over de corridor tussen de Gazastrook en Egypte, niet wil opgeven. Hierdoor lijkt een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars echter ver weg: Hamas en Egypte eisen dat Israël zijn troepen uit het gebied terugtrekt. Netanyahu beloofde ook dat Hamas “een zeer zware prijs zal betalen” voor

Lees meer »