Man verliest deel van duim tussen portier van BMW-wagen en krijgt 1,9 miljoen dollar schadevergoeding

De eigenaar van een BMW X5 krijgt na tien jaar procederen 1,9 miljoen dollar schadevergoeding nadat hij een deel van zijn duim kwijtraakte toen hij het portier sloot. De advocaat van de Amerikaanse man noemde het veiligheidssysteem in zijn wagen een ‘guillotine’.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk of

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Kledingketen Cassis-Paprika zal stil faillissement aanvragen en mikt op overnemer

Kledingretailgroep Cassis & Paprika blijft in woelig vaarwater zitten. Het bedrijf zal morgen/donderdag een pre-pack faillissement of ‘stil faillissement’ aanvragen bij de ondernemingsrechtbank van Waals-Brabant met het oog op een overname. Het bedrijf vond een potentiële overnemer voor 70 procent van het bedrijf. Dat vernam Belga van een vakbondsbron nadat de website L-Post het nieuws meldde. De personeelsvertegenwoordigers waren woensdag

Lees meer »

Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende

Koningin Mathilde heeft dinsdag het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) bezocht in Oostende. Daar kreeg de koningin onder meer uitleg over de negatieve effecten van klimaatverandering op zeewater. Mathilde kon ook meevaren met het onderzoeksschip Simon Stevin.
The post Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »