Mindervalide die werd afgeranseld wacht maanden revalidatie: “Was net een kaarsje gaan branden voor genezing”

Jurgen Poffe (46) raakte zondag levensgevaarlijk gewond op het Dusartplein in Hasselt. De mindervalide man werd er afgeranseld door een 17-jarige. “Jurgen kwam net terug van de kerk waar hij dagelijks een kaarsje brandt in de hoop te genezen van zijn hersenaandoening”, vertelt zijn flatgenoot en goede vriend Gill.

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland trekt defensiebudget fors op naar hoogste niveau ooit en dat baart het Westen grote zorgen

Rusland gaat fors meer uitgeven aan defensie – namelijk 30 procent meer – en trekt het budget op naar het hoogste bedrag ooit: 13,5 biljoen roebel of omgerekend 131 miljard euro. De stijging illustreert de vastberadenheid van Moskou om zijn offensief in Oekraïne voort te zetten, ondanks de menselijke en economische kosten. De plannen baren Europese defensiefunctionarissen zorgen. De Russen

Lees meer »

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van ’14-18′ voor slechthorenden en slechtzienden

Studio 100 presenteerde afgelopen weekend speciale voorstellingen van de spektakelmusical ‘14-18’. Op vrijdagavond werden tolken ingezet zodat doven en slechthorenden de voorstelling optimaal konden beleven. Zondagmiddag werden schermen geplaatst voor blinden en slechtzienden. “We zijn blij dat we deze ervaring ook kunnen aanbieden aan mensen met visuele of auditieve beperkingen.”

Lees meer »

Voorwaardelijke straf voor Fransman voor bezit negentien flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van negentien flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af. De rechter geloofde er evenmin iets van.
The post Voorwaardelijke straf voor Fransman voor bezit

Lees meer »

Bloemiste Sarah (35) krijgt tijdens Weekend van de Klant radiopresentator Xavier Taveirne op bezoek: “Hij kon goed overweg met mijn klanten”

Verrassend bezoek zaterdagmorgen bij bloemenwinkel Boekee: radiopresentator Xavier Taveirne kwam zaakvoerster Sarah Cappelle een hart onder de riem steken naar aanleiding van het Weekend van de Klant. De Jabbeekse was zelf ook kort even op de radio te horen.
The post Bloemiste Sarah (35) krijgt tijdens Weekend van de Klant radiopresentator Xavier Taveirne op bezoek: “Hij kon goed overweg

Lees meer »