HLN TRANSFERLIVE. Cercle Brugge huurt Braziliaanse revelatie – OH Leuven haalt Birger Verstraete terug naar België

De transfermolen draait op volle toeren. Rode Duivel Arthur Theate trekt niet naar het Saoedische Al-Ittihad ondanks een aankondiging van een princiepsakkoord tot 2027. En wat met Gustaf Nilsson? Verhuist de spits van Union naar Club Brugge? In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Feestelijke opening van Nieuwpoorts Jeugd- en Sportcomplex, gratis belevingsdag op zaterdag

In Nieuwpoort is op vrijdag 6 september het gloednieuwe Jeugd- en Sportcomplex officieel ingehuldigd. Het gebouw zal voortaan de thuishaven worden van de verschillende jeugd- en sportentiteiten van Stad Nieuwpoort en wordt ook de uitvalsbasis van allerhande clubs en verenigingen. Het complex krijgt de naam Jeugd- en SportArena mee. Op zaterdag 7 september kan het brede publiek tijdens een gratis

Lees meer »

Basket Sijsele One begint ambitieus aan de competitie: “Deelname aan de play-offs moet het doel zijn”

Met een nieuwe, fel verjongde ploeg trekt de Sijseelse One-ploeg zondag naar Hansbeke. Dat is volgens coach Gerrit Major, ook al nieuw, meteen een waardemeter. Hij steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Vorig seizoen speelde hij met Oostkamp nog de finale van de play-offs, dit jaar wil hij met Sijsele opnieuw die nacompetitie in.
The post Basket

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en te oud voor de jonge rollen”

Tim Saey – afkomstig uit Beernem – speelt mee in ‘Lelies’, een productie van Inteam. Tim is daarmee niet aan zijn proefstuk toe, want hij speelde al in talrijke producties. Volgens Tim is zijn rol van Simon in ‘Lelies’ geen gemakkelijke rol.
The post West-Vlaming Tim Saey over ‘Lelies’: “Ik voelde mij te jong voor de oude rollen en

Lees meer »

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Grootste vrouwelijke techno-dj’s Charlotte de Witte en Amelie Lens bundelen krachten: “Verrassing wordt donderdag onthuld”

Al weken lang maken Charlotte de Witte (32) en Amelie Lens (34), hun fans nieuwsgierig met hints over een geheimzinnige samenwerking. Dat de twee grootste vrouwelijke techno-dj’s hun krachten hebben gebundeld, staat inmiddels vast. Maar wat ze precies gaan doen? Dat verklappen Amelie en Charlotte donderdag om 16 uur op hun socialemediakanalen.

Lees meer »

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »