Belg (42) maakt dodelijke val van 50 meter in Dolomieten tijdens beklimming met vriendin (28)

In de buurt van het Italiaanse skiresort Cortina d’Ampezzo, in de Dolomieten, is dinsdag een Belg van 42 jaar overleden. De man maakte een dodelijke val van 50 meter.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg

Sinds deze week zijn op het recyclagepark van Gullegem Rijksweg ook enkele afvalsoorten van de groene groep toegelaten. Het gaat om officiële groene restafvalzakken, PMD-zakken, papier en karton, glazen flessen en bokalen en kurk.
The post Nu ook groene groep op recyclagepark Gullegem Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM. Wanneer plaatst gretige Evenepoel nieuwe versnelling? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

“Hij is een voortvluchtige crimineel”: Poetins bezoek aan Mongolië leidt tot internationale kritiek

Vladimir Poetin (71) krijgt de wind van voren vanwege zijn bezoekje aan Mongolië. Ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Gerechtshof (ICC) heeft het land de Russische president bij zijn aankomst niet in de boeien geslagen, maar met een erehaag ontvangen. “Poetin is een voortvluchtige crimineel die de internationale wetgeving met de voeten zal blijven treden”, klinkt het onder critici.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

De Barkentijn, de plek die hele generaties de zee liet ontdekken, viert 100ste verjaardag: “Met renovatie en nieuwbouw kan het nog jaren mee”

De Barkentijn viert dit weekend zijn honderdste verjaardag. De villa op de dijk van Nieuwpoort zorgt er al decennia voor dat kinderen, families en gepensioneerden – waarvan velen het financieel lastig hebben – een unieke vakantie beleven. Wij blikken terug én vooruit met de voormalige en de huidige directeur: Jo Rousseau en Nicolas Vermote.
The post De Barkentijn, de

Lees meer »

Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel

Op vrijdag 23 augustus mocht Ghislena ‘Mia’ Vanderhoeven in woonzorgcentrum De Polderparel honderd kaarsjes uitblazen. Schepen Philippe Vlietinck (Gemeentebelangen) feliciteerde de eeuwelinge namens het gemeentebestuur en overhandigde haar een lekkernijenmand van Oxfam.
The post Eeuwfeest voor Mia Vanderhoeven in wzc De Polderparel appeared first on KW.be.

Lees meer »