CD&V Staden trekt met een pak nieuwe namen richting de gemeenteraadsverkiezingen

CD&V Staden stelde zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Op de lijst prijken dertien nieuwe namen. Oud-schepen Ludwig Willaert trekt de lijst.

“De volgorde waarin onze kandidaten op de lijst zullen prijken, staat nog niet vast”, weet Ludwig Willaert. “Ik ga als lijsttrekker volop voor het burgemeesterschap.”

De kandidaten

De huidige raadsleden Ludwig Willaert, Marc Van Ysacker, Miet Vandenbulcke, Sarah Vanwalleghem, Bonny Vergauwe en Rik Gevaert zijn opnieuw kandidaat, net als lokaal CD&V-voorzitter Femke Verleye en voormalig voorzitter Koen Pattijn. De rest van de lijst bestaat uit politieke debutanten. Opmerkelijk: twee moeders en hun dochters prijken samen op de CD&V-lijst. Gemeenteraadslid Miet Vandenbulcke en dochter Sin Masschelein en Ilse Rollez, uitbaatster van de Sparsupermarkt in Oostnieuwkerke en dochter Lina Tommelin, zaakvoerster van schoonheidsinstituut Esthetiek Lina. Een andere opmerkelijke naam is Martijn Snaet, verzorger bij wielerploeg Visma-Lease a Bike en zoon van Mario Snaet, die in Staden 24 jaar schepen was voor CD&V. Steffi Trio vervangt dan weer haar moeder Leona Coppenolle, die in 2018 kandidaat was. Carine Lenoir is verpleegkundige in wzc De Oever, Tamara Bouckaert is vrijwilliger bij SK Oostnieuwkerke. Lieselot Cogghe is in bijberoep zaakvoerder van evenementenbureau Touché Events. Pieter Deraeve is voorzitter van Badminton Staden, is oud Chiroleider en is ook actief binnen Jochimee, de vzw die de gebouwen van de Stadense Chiro’s beheert. Simon Maes is oud KLJ-leider en is KLJ-afgevaardigde voor het gewest Roeselare. Dimitri Geerolf is oud-voorzitter van SK Oostnieuwkerke. Kenneth Deseyne is buschauffeur en is in bijberoep zaalverantwoordelijke in De Vossenberg in Hooglede en fitnessinstructeur. Béné Pype werkt bij brandweerzone Fluvia als verantwoordelijke voor de kledij en de ademhalingstoestellen van de spuitgasten. Daarnaast is hij triatleet, vrijwillig brandweerman in Westrozebeke en bestuurslid bij vzw Westrozebeke Koerst.

The post CD&V Staden trekt met een pak nieuwe namen richting de gemeenteraadsverkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Van Peel maakt comeback en wordt lijstduwer voor CD&V in Antwerpen: “Ik geloof in de verrijzenis” 

Ereschepen in Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) maakt zijn comeback in de politiek en komt als lijstduwer op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Na Patrick Janssens (Vooruit) en Ludo Van Campenhout (N-VA) is het de derde bekende ex-politicus die opnieuw op het Antwerpse politieke toneel verschijnt. "Ik wil opkomen voor de legitieme belangen van de stad en de haven",

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »