Vlaamse vlaggen halfstok in Sint-Lievens-Houtem als protest tegen mogelijk verplichte fusie 

Aan het gemeentehuis van Sint-Lievens-Houtem hangen de Vlaamse vlaggen halfstok op de Vlaamse feestdag. Daarmee protesteert het bestuur tegen een mogelijk verplichte fusie vanuit de Vlaamse regering. Dat plan zou bij de lopende onderhandelingen opnieuw op tafel liggen. Ook in andere gemeenten hangen de vlaggen halfstok. 

Meer krantenkoppen in België

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

De Bouwvrienden houden een sneukelroute

Op zondag 15 september organiseren De Bouwvrienden een sneukelroute van zo’n 25 km met haltes bij De Bouwvrienden zelf. De start is tussen 13 en 14 uur bij Gardenier in de Irislaan 8. De laatste stop is bij Verschoot in de Industrielaan 7. Deelnemen kost 15 euro per persoon, 10 euro voor kinderen onder de
The post De Bouwvrienden

Lees meer »

Extra petanquepleinen aan Kloosterhof ingehuldigd

Aan domein Kloosterhof, dat onder andere assistentiewoningen en een dienstencentrum omvat, zijn enkele extra petanquepleinen officieel ingehuldigd. “Sinds de opening van ons dienstencentrum in 2016 hadden we twee petanquevelden”, zegt Veerle Holsbeke. “Onze club De Hofpetanquers is zodanig groot geworden dat die twee pleinen niet langer voldoende waren. De vraag naar twee extra pleinen was
The post Extra petanquepleinen

Lees meer »

Ferm Langemark viert honderdste verjaardag

De Langemarkse afdeling van Ferm bestaat honderd jaar en dat vierde de vereniging op zondag 1 september in OC ‘t Madointje in Madonna. “Wij bieden een ruime en variërende agenda met onder andere kooklessen, activiteiten voor jong en oud, sportactiviteiten, mode voor bewuste dames, activiteiten voor en met kinderen, uitstappen, allerhande crea en nog veel
The post Ferm Langemark

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »