Voor het eerst krijgt het publiek een blik achter het balkon van Buckingham Palace: wat is er te zien? En welk verhaal zit erachter?

Voor het eerst krijgt het publiek de kamer áchter het beroemde balkon van Buckingham Palace te zien. Ze maakt deel uit van de oostvleugel van het gebouw, die de voorbije jaren een grondige renovatie kreeg.

 

Meer krantenkoppen in België

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

De Lijn vernieuwt roltrappen in 2 Antwerpse premetrostations

Vervoersmaatschappij De Lijn vernieuwt de roltrappen in de Antwerpse premetrostations Sport en Meir. In station Sport zijn de werken al van start gegaan voor de plaatsing van 3 nieuwe roltrappen. In de nacht van 8 op 9 september beginnen de werken in station Meir en worden 15 nieuwe roltrappen geplaatst.

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Ex-vriend wachtte haar op met jerrycan vol benzine: na brutale aanval is olympische atlete Rebecca Cheptegei nu overleden

Marathonloopster Rebecca Cheptegei (33) is overleden. De Oegandese olympische atlete werd door haar ex-vriend, en dus niet haar huidige partner, overgoten werd met benzine en in brand werd gestoken. Er werd op het landgoed waar zich een heftige ruzie zou hebben afgespeeld een jerrycan van vijf liter teruggevonden. “Waarom wilde hij al haar spullen afpakken?”, vraagt Rebecca’s vader Joseph zich

Lees meer »