Beruchte klimaatactivist verstoort live-uitzending van EK voetbal en probeert zich vast te lijmen aan tafel

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in wat ze tonen.” 

Meer krantenkoppen in België

Vier arrestaties, onder wie vader van ontslagnemend Alexia Bertrand, in corruptieonderzoek naar bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Kristy vindt uniek gevormde edelsteen van bijna 5 kilogram tijdens graafwerken: “Grootste die we ooit gevonden hebben”

Kristalzoeker Kristy McMullen was twee weken geleden aan de slag in een amethistzone in Australië toen ze iets opmerkelijks aantrof. Onder een steen die ze juist had opgegraven zat een enorme amethist, een soort van kristalkwarts, verborgen. De edelsteen woog maar liefst 4,9 kilogram en had een unieke vorm, wat het kristal ook erg waardevol maakt. “Dit is de grootste

Lees meer »