Beruchte klimaatactivist probeert zich vast te lijmen in Sporza-studio tijdens uitzending van het EK voetbal

De beruchte klimaatactivist Wouter Mouton heeft weer toegeslagen. Tijdens de live-uitzending van Sporza over de EK-match Nederland – Engeland probeerde hij zich vast te lijmen aan de presentatietafel tijdens de voorbeschouwing van Imke Courtois en co. Volgens Mouton was het niet alleen een actie voor het klimaat, maar ook tegen de VRT. “De VRT stelt niet de juiste prioriteiten in wat ze tonen.” 

Meer krantenkoppen in België

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Nieuwe koningin van Maori aangeduid

Nga Wai Hono i te Po is benoemd tot de nieuwe koningin van de Maori in Nieuw-Zeeland. De 27-jarige is het jongste kind en de enige dochter van koning Kiingi Tuheitia Pootatau Te Wherowhero VII, die op 30 augustus op 69-jarige leeftijd overleed.

Lees meer »

Dochter van Franse serieverkrachter getuigt: “Toen ik het nieuws vernam, begon de langzame afdaling naar de hel”

In de opzienbarende Franse verkrachtingszaak rond Dominique Pélicot heeft zijn dochter Caroline Darian tijdens het proces tegen haar vader gezegd dat hij "een van de grootste seksuele roofdieren van de jongste jaren is". Ze getuigde in de zaak waarin haar vader terechtstaat omdat hij haar moeder jarenlang gedrogeerd heeft, zodat vreemde mannen haar konden verkrachten zonder dat ze het zelf

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

VS nemen vliegtuig Venezolaanse president in beslag

De Verenigde Staten hebben het vliegtuig van de Venezolaanse president Nicolas Maduro in beslag genomen in de Dominicaanse Republiek, onder meer omdat de aankoop ervan in overtreding is met Amerikaanse sancties. De VS hebben het toestel op maandag naar Florida gevlogen, zo bericht de Amerikaanse zender CNN, op basis van twee functionarissen.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »