Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur”

Dit weekend vinden de Gapersfeesten plaats. Vorig jaar was men toe aan de reeds vijftigste editie en was er veel volk. Onder meer dankzij het mooie weer. De Beselarestraat, Ieperstraat en Menenstraat zijn traditioneel vanaf 10 uur verkeersvrij gemaakt. “We hopen dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn en de mensen volop kunnen genieten”, blikt voorzitter Eveline Dobbels vooruit.

De Gapersfeesten is de hoogdag van elke Ghilwenoare en voor veel inwoners een onvergetelijke dag. Zaterdag 13 juli om 11.30 uur is er de officiële opening aan het Gapersmonument met de belleman en harmonie Sint-Cecilia. De receptie wordt verzorgd door serviceclub Kiwanis Young Professionals.

JOC De Metropool vat post aan GC De Gaper met heel wat lekkers en ze zorgen voor twee bierpongtafels. Na de braderie verhuist men naar het JOC voor vanaf 22 uur een spetterende afterparty met dj Mellizo, dj Sjepappe en dj Sonlo.

8935 dubbel

In het begin van de Ieperstraat is er weer een fuif van 8935 met dit keer qua ruimte een dubbele capaciteit dan vorig jaar. Verschillende dj’s draaien house en techno. Dit keer worden herbruikbare bekers gebruikt. De deuren gaan open vanaf 14 uur en het openluchtevenement duurt tot 2 uur.

“Er zullen marktkramers, ambachtelijke standen en gezellige terrasjes zijn”, zegt Eveline. “Bij de handelaars is er braderie.” In de Menenstraat is er een rommelmarkt. In de verkeersvrije straten valt er heel wat te beleven voor de kinderen. Zo staat er een zwiermolen met vliegende stoeltjes. In de zeepbellentuin kunnen de kinderen zelf reuze zeepbellen maken. Er staat ook een rodeostier en een reuzeglijbaan. Verspreid in de straten staan er meerdere springkastelen en loopt clown Koen rond als steltloper, goochelaar en circusartiest. De kinderen kunnen zich laten grimeren in hun favoriete dier of superheld. Onder de kerktoren is er weer een gratis speeldorp. Met onder meer de Farm- en Junglecar, een mobiel speelparadijs met als thema ‘Boerderij en Jungle’. Chiro Speratoker zorgt voor toezicht.

Voor de muziek zorgt de band Chapeau Noir en is er animatie met Les Georges de Brune. Chapeau Noir is een streetband/ambianceband. Ze brengen hits van Vlaanderen, langsheen Tirol tot in New Orleans. Onderweg wordt het opletten voor Les Gendarmes.

Autobandrollen

Voor de kinderen is er om 17.30 uur door de Tabaksfee en haar eredames vanuit een hoogtewerker de traditionele Gapersworp, ter hoogte van de feesttent. In de Ieperstraat ter hoogte van restaurant Den Artiest is er van 15 tot 17 uur een optreden van The Backsaet Boppers. Ze spelen klassiekers swing en rockabilly. Er ligt een houten dansvloer. Vanaf 14 uur is er de derde editie van het Belgisch Kampioenschap autobandrollen plaats. Een initiatief van Stefan Nollet van de garage Nova Motor en La Banda. De prijsuitreiking is voorzien om 18.30 uur.

De koninklijke toneelgilde Onder Ons brengt in het gemeentepark om 15, 16 en 17 uur De getuigenissen. Twee dames, de getuigen, vertellen hoe ze het huwelijk van gisterenavond hebben beleefd, een aaneenschakeling van herkenbare anekdotes. Op de planken staan Evelien Mestdagh en Barbara Six. De regie is in handen van Dave Demyttenaere, hij schreef ook de tekst.

Cévan Wines in de Ieperstraat baat terras Place de l’Apéro uit. Het wordt genieten van wijntjes en andere drankjes. De Gaperspicon zal uiteraard niet ontbreken. Voor een hongertje zorgt buurvrouw Lien van ’ t Gilwes Kiekske opnieuw voor aperobordjes en een broodje beenhesp. Vanaf 19.30 uur draait dj Sam Lernou. Lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat gooit de deuren open. Om 16 uur is er een optreden van het Vierde Kwartaal.

Vorig jaar werden de Gapersfeesten afgesloten met een Gaperseetfestijn. Dit keer staat de tent zondag leeg. “Het is ons door omstandigheden helaas niet gelukt om ze zondag te bezetten, volgend jaar meer geluk”, hoopt de voorzitter. Geluwe 2.0 zorgde ook weer voor een heel mooie brochure met het programma en dankt alvast de tientallen sponsors en het stadsbestuur.

Meer info: www.geluwefeest.be.

The post Zaterdag heel wat te doen tijdens de Gapersfeesten in Geluwe: “Openluchtevenement tot 2 uur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Woensdag stonden op de Paralympische Spelen in Parijs verschillende tijdritten op het programma. In de categorie MH3 was het de beurt aan Marvin Odent. De Hollebekenaar debuteerde op de Spelen en werd knap vierde. Donderdag volgt al de wegrit.
The post Hollebekenaar Marvin Odent strandt op zeven seconden van brons in de tijdrit op de Paralympische Spelen in Parijs

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

Dochter (45) Dominique Pélicot doet vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »