Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat

In 2022 verdween de laatste geldautomaat uit Aartrijke. Daarmee werd de deelgemeente de enige die niet meer over een bankautomaat beschikte. Daar komt nog dit jaar verandering in. Aan Jonkhove komt een bankautomatenkiosk.

“We maken twee parkeerplaatsen vrij waar een bankautomatenkiosk komt. Daar kunnen onze bewoners geld afhalen. Een exacte datum kan ik nog niet meedelen, maar de kiosk komt er nog dit jaar”, verzekert burgemeester Annick Vermeulen.

Het gemeentebestuur bleef na de sluiting van de laatste bankautomaat in Aartrijke niet bij de pakken zitten en klopte aan bij Batopin. Dat is een gezamenlijk project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC om bankneutrale geldautomaten te plaatsen. “De sluiting van de banken is een evolutie die al enkele jaren bezig is en daarmee gepaard gaand de sluiting van Bancontact-punten in dorpskernen van gemeenten. In plaats daarvan worden door de grote banken bankneutrale automaten geplaatst. Reden die hiervoor aangegeven wordt, is de steeds verdere digitalisering. Maar dit is toch wat te kort door de bocht, vinden wij als gemeentebestuur. Ook al is het de bedoeling dat burgers binnen een straal van 5 km van hun woonplaats terecht moeten kunnen bij zo’n neutraal cashpunt, dan nog is het verdwijnen van de laatste geldautomaat uit Aartrijke hard aangekomen en slecht onthaald bij onze inwoners. Hierbij denken we dan vooral aan kwetsbare, oudere inwoners en inwoners die minder of niet digitaal actief zijn. Cashgeld kunnen afhalen blijft belangrijk om dit in je nabije omgeving te kunnen doen. Het is en blijft een belangrijk betaalmiddel”, vervolgt schepen van Lokale Economie Ann Devriendt.

Centrale ligging

Samen met de gemeente ging Batopin op zoek naar de meest geschikte locatie in Aartrijke om er een cashpunt te organiseren. “Batopin heeft een onderzoek ter plaatse uitgevoerd en vlakbij ons dienstencentrum, is de meest geschikte locatie bevonden. Dit wegens de goede zichtbaarheid in functie van de sociale controle en veiligheid. De parkeermogelijkheden en de nabijheid van handelszaken zijn ook een troef. Daar zal dus een kiosk met twee geldautomaten ingericht worden. In de kiosk zal enkel geld afgehaald kunnen worden”, besluit burgemeester Annick Vermeulen.

The post Aartrijke krijgt nog dit jaar geldautomaat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een teleurstelling? Maar nee, de tijden zijn veranderd”: Walter Vanlerberghe stichtte in 1982 de PVV, zoon Ludwig nu Spoor8770

In oktober 1982 kwam Walter Vanlerberghe op met de PVV-lijst en werd hij verkozen. Zes jaar later kwam de kartellijst SPVVU op, maar dat werd een teleurstelling. Walter stapte ontgoocheld uit de politiek. Maar liefst 42 jaar later begon zoon Ludwig met Spoor8770. Breekt hij de meerderheid of wordt het ook een teleurstelling?
The post “Een teleurstelling? Maar nee,

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »