Niet alleen voor de nieuwkomers onwennig: Kamerleden leggen de eed af, terwijl nieuwe regering al in de steigers staat

De Kamer is ingezworen en met Peter De Roover (N-VA) als parlementsvoorzitter hebben we een nieuwe eerste burger van het land. Maar in de wandelgangen gaat het toch vooral over de regeringsvorming die vaart maakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegem Koers en dan mag je geen dorst lijden: van champagne voor Kloen tot optredens aan Café Abele

Bij het BK in Izegem, presenteerde de Pekkerstad nog de laatste toog uit de Belgische wielergeschiedenis. Maar ook tijdens Izegem Koers (donderdag 5 september) kun je langs het parcours, op heel wat plaatsten terecht om de dorst te lessen. Onder meer Café Abele herleeft waar de herberg vroeger stond, Toneelgilde De Lanteern pakt uit met een champagnebar aan de voet

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Duitse toren aan Westvleterseweg in Poperinge voor het eerst open voor publiek

In Poperinge was de Duitse toren aan de Westvleterseweg voor het eerst open voor het publiek, naar aanleiding van Open Monumentendag. De toren, die geplaatst is tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt gerestaureerd en verbouwd tot uitkijktoren. Eigenlijk moesten de werken nu al klaar zijn, maar dat is niet gelukt door het natte weer dit jaar. Wie er tijdens Open Monumentendag

Lees meer »

Herbestemming voor standbeeld van Guido Gezelle in zichtas van Guido Gezellestraat

Naar aanleiding van de heraanleg van de omgeving rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk krijgt het standbeeld van Guido Gezelle een nieuwe, prominentere plek in dezelfde omgeving. “De verplaatsingen maken deel uit van een bredere visie om via kunst in de publieke ruimte de historische en culturele betekenis van de stad te versterken”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.
The post Herbestemming

Lees meer »