Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen”

Zorgbedrijf Harelbeke zorgt voor optimaal slaapcomfort voor bewoners van woonzorgcentrum Ceder aan de Leie. Er werden nieuwe bedden, nachttafels en matrassen geleverd. De oude bedden krijgen een nieuwe bestemming in de Filipijnen en in Djibouti.

De bewoners van het woonzorgcentrum Ceder aan de Leie gaan een nog betere nachtrust tegemoet met nieuwe matrassen, bedden en nachttafels. “We voeren een fixatiearm beleid. Vernieuwend bij deze bedden is dat het om hoog-laagbedden gaat: om het valrisico te beperken, kan je ze op de grond plaatsen. Voor een bijvoorbeeld ergonomische verzorging daarentegen kan je ze in de hoogste stand plaatsen”, duidt Lieze Bakelant, directeur Woonzorg. “Verder kozen we voor halve beschermingshekkens aan het hoofdgedeelte die ondersteuning kunnen bieden bij het opstaan en bewoners beschermen in bed. Deze nieuwe bedden stellen ons in staat om bewoners vrijheid te bieden waar mogelijk en te beschermen waar nodig. Zo voeren we een fixatiearm beleid ook effectief in de dagelijks werking uit.”

Harelbeekse solidariteit

De vorige bedden, nachttafels en matrassen zijn dermate goed onderhouden en in goede staat bevonden dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. “De nachttafels en matrassen krijgen via Patrick Haghedooren van Helping Hands for the Philipinnes, een tweede leven en zijn bestemd voor een ziekenhuis in de Filipijnen. De bedden daarentegen worden via een container bezorgd aan een Afrikaans ziekenhuis in Djibouti om de hulpverlening in dat land te ondersteunen”, verduidelijkt Lynn Callewaert als voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke en schepen van Welzijn. “Wij vinden het zeer belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in het woonzorgcentrum. Op een veilige manier kunnen slapen en toch de nodige bewegingsvrijheid behouden, is voor hen daarbij essentieel. Dat kan nu dankzij onze nieuwe hoog-laagbedden. Als ‘Oarelbeke Weireldstad’ doen we ook steeds inspanningen om solidair te zijn met de rest van de wereld. Vandaar dat we samen met de leverancier diverse mogelijkheden zochten om onze vorige, nog goede, bedden een tweede leven te kunnen geven in ziekenhuizen in de Filipijnen en in Djibouti.”

The post Nieuwe bedden, matrassen en nachttafels voor wzc Ceder aan de Leie in Harelbeke: “Belangrijk dat onze bewoners zich hier thuis voelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Zware brand in werkstal op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »