Bejaarde man valt van ladder in duivenkot, klimteam van brandweer komt ter plaatse voor evacuatie

Woensdagnamiddag rond 16.30 uur werd het klimteam van de brandweer opgeroepen voor een evacuatie in de Sint-Jorisstraat in Beernem.

Een bejaarde man was bij het beklimmen van zijn duivenkot bovenaan de ladder gevallen en slecht terechtgekomen. De hulpverleners kwamen samen met de MUG-heli en het klimteam ter plaatse om de man uit zijn netelige positie te bevrijden. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

The post Bejaarde man valt van ladder in duivenkot, klimteam van brandweer komt ter plaatse voor evacuatie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.
The post Vlaams Belang Oostende stelt

Lees meer »

KIJK LIVE. Evenepoel ziet ploegmaat Magnier wegvallen, gaat hij voor eigen succes? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar slotetappe Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië, die vandaag eindigt. Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Onze man keek naar ‘Kotmadam Sarafian’: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »