Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove

Cardoen bestaat 75 jaar en dat kan niet ongemerkt voorbijgaan. Ben Segers trekt in de reeks ‘Taxi Cardoen’ op pad met enkele Cardoen-klanten met een opmerkelijk verhaal. Zo leerde hij Cindy en Colin uit Bavikhove kennen, die dankzij een nieuwe auto opnieuw mobieler waren na Cindy’s plotse ziekte.

Het is feest bij autosupermarkt Cardoen. Van een kleine garage in de Antwerpse binnenstad is Cardoen uitgegroeid tot een waar begrip in de Belgische autowereld. Al 75 jaar is Cardoen bezig met de auto van morgen. En dat wordt gevierd. Met een grootse wedstrijd in alle toonzalen en een online videoreeks vol bijzondere verhalen, maar ook een limited edition bodywarmer én een playlist vol roadtripsongs. In de 16 toonzalen in België stunt Cardoen met een unieke wedstrijdactie. Eigenwijs, to the point en efficiënt: wie tussen 8 mei en 21 juli een auto koopt bij Cardoen, maakt kans op een terugbetaling van maar liefst 75 procent. Maar ook buiten de autosupermarkt gaat het feest door.

Taxi Cardoen

Acteur Ben Segers ging achter het stuur zitten van Taxi Cardoen. Hij doorkruiste Vlaanderen op zoek naar de mooiste, grappigste en meest bijzondere verhalen van 75 jaar Cardoen. En die vond hij onder andere bij Cindy en Colin uit Bavikhove die het verhaal deelden van Cindy’s plotse ziekte en hoe hun nieuwe auto het snel weer mogelijk maakte om weekendjes weg te plannen met hun drie kinderen. “Ik had eigenlijk een gewone dunne darmoperatie, maar kreeg een infectie, wat uiteindelijk leidde tot een septische shock”, vertelt Cindy in de aflevering.

“Ik herinner me er niets meer van en werd uiteindelijk in een kunstmatige coma geplaatst. Mijn organen dreigden stil te vallen. In de nasleep van een poging om die te redden, ging de bloeddoorstroom naar mijn uiterste ledematen steeds minder.” Het duurde een maand voor de Bavikhoofse iets doorhad. Op dat moment waren haar rechterhand en vingers aan haar linkerhand al verdwenen. Later moest ze ook nog naar het brandwondencentrum om haar benen te laten amputeren. “Dankzij Colins steun zijn we er geraakt”, is ze haar man heel dankbaar. “Hij paste de woning en de wagen aan.”

Da’s de liefde, hè

Wanneer Ben Segers Colin in de taxi vraagt hoe hij dat allemaal geflikt heeft, antwoordt hij: “Da’s de liefde, hè!” Segers beklinkt de zaak met het voorstel om hun gespecialiseerde auto een naam te geven. Colin en Cindy beslissen unaniem om hemBen te noemen. Per passagier van Taxi Cardoen worden in de komende dagen nog korte episodes gelanceerd.

The post Ben Segers als taximan voor Cindy en Colin uit Bavikhove is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Longstone versterkt roro P&O Ferries naar Engeland

P&O Ferries heeft een extra schip gecharterd voor het versterken van zijn rorodiensten naar Engeland. De 209 meter lange Longstone heeft een ruim van 4.076 lijnmeter, goed voor 346 vrachteenheden. Daarmee verdubbelt de capaciteit op de route naar Tilbury nabij Londen. Dankzij deze uitbreiding en het verschuiven van schepen versterkt P&O Ferries ook zijn dienst
The post Longstone versterkt

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik

Sinds 5.30 uur dinsdagochtend zijn twee van de drie sporen tussen Aalter en Brugge weer in gebruik. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Alle treinen kunnen rechtstreeks rijden zonder omleiding. Het derde spoor wordt later opnieuw in gebruik genomen.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: tweede spoor tussen Aalter en Brugge weer in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

KIJK. “Mentaal grootste uitdaging van mijn leven, want je moet urenlang geconcentreerd zijn”: Spanjaard beklimt 82 bergtoppen in 19 dagen tijd

De Spanjaard Kilian Jornet is erin geslaagd om in 19 dagen tijd 82 bergtoppen in de Alpen te beklimmen, allemaal toppen van 4000 meter. En alsof dat nog geen ongelooflijke prestatie op zich is: na elke beklimming sprong hij op zijn fiets om naar de voet van de volgende berg te fietsen, om die vervolgens weer te beklimmen. “Dit project

Lees meer »